september, 2018

05sep(sep 5)0:0007(sep 7)0:00Industriel 3D-print – teknologier og forretningsforståelse

more

Event Details

Med dette kursus bliver du i stand til at se de tekniske og økonomiske fordele 3D-print. Kurset giver et komplet overblik over både udbredte teknologier, materialer og lovende teknologier under udvikling. Du vil få en grundig og praktisk gennemgang af de mange konstruktionsmæssige muligheder og designregler, der gælder, når man arbejder med 3D-print. Endelig giver kurset dig viden om, hvordan 3D-printteknologierne kan forenes og implementeres i virksomhedens eksisterende produktionslinjer.

3D-print opretholder konkurrenceevnen

Additive Manufacturing (AM), eller i daglig tale 3D-print, bliver i stigende grad anvendt som produktionsressource og dermed ikke kun til prototyper. Flere uafhængige analyser peger på AM som én af de fremstillingsteknologier, dansk industri kan anvende for at opretholde konkurrenceevnen og fastholde danske produktionsarbejdspladser. Som kursist hos Teknologisk Institut, er du sikker på en uvildig og objektiv demonstration af teknologien. Her kommer du også ”bag facaden” og ser alle de omkringliggende faciliteter og støttefunktioner, som gør 3D-print muligt og attraktiv til produktion.

Teknologisk Institut i Aarhus råder over følgende teknologier:

  • Fire metalprintere (SLM)
  • Plastprintteknologier (SLA, SLS, FDM)
  • Efterbehandlingsfaciliteter (varme- og overfladebehandling)
  • CT-scanning
  • Kvalitetssikringsudstyr

Kursusforløb

Dag 1: Teknologisk og forretningsmæssige muligheder med industriel 3D-print
Dag 2: 3D-print og design for manufacturing
Dag 3: Implementering af 3D-print i produktionslinjen

Deltagerprofil

Kurset henvender sig til udviklings- og produktionsingeniører, udviklings- og produktionschefer og andre, der ønsker viden og inspiration til innovation med anvendelse af 3D-print som fremstillingsteknologi.

Time

5 (Wednesday) 0:00 - 7 (Friday) 0:00

Location

Teknologiparken Kongsvang Allé 29 8000 Aarhus C

Organizer

Teknologisk Institut

Add comment