CO2 beregner: Er AM egentlig mere bæredygtigt?

Beregn dit CO2-aftryk med additive manufacturing

Danske produktionsvirksomheder skal være verdensførende i at anvende additive manufacturing (AM) til en mere bæredygtig produktion: Mindre spild, mindre materiale, mindre transport og mindre CO2-udledning. Det er vores vision i Dansk AM Hub.

Et helt centralt værktøj i den forbindelse er en C02-beregner, som kan hjælpe virksomhederne med at beslutte, om de skal producere med AM eller på traditionel vis, set med bæredygtighedsøjne. Det skal være ukompliceret, hurtigt og så præcist som muligt. Og så skal beregningen kunne finde sted inden produktionen sættes i gang og omfatte hele produktets livscyklus. Det er vores ønske, at vi med CO2-beregneren kan opnå resultater og data, som kan rykke dansk industri og dem, der hver dag står og beslutter hvad der produceres, hvordan og hvorfor.

Sådan en beregner har vi nu udviklet i Dansk AM Hub, og vi er i fuld gang med at gøre den klar til brug i produktionsdanmark. Det kræver et fortsat tæt samarbejde med de virksomheder, som har grønne ambitioner, og som – ligesom vi – ser et stort potentiale i AM. Derfor hører vi også meget gerne fra dig, hvis du vil være med i projektet og komme i gang med at beregne dit grønne potentiale. Klik på knappen nedenfor og send os dine oplysninger – så rækker vi ud til dig.