Cases

Tons fastholder forenklet AM-forretningsmodel for at producere lokalt og grønt

Tons producerer både lokalt og grønt ved hjælp af AM. Med teknologien som udgangspunkt for sin forretningsmodel undgår Tons en kompleks produktions- og værdikæde.

Med 3D-print kan vi endelig sætte brugeren i centrum

Gennem vores innovationsprogram AM Sustain har Bandagist Jan Nielsen udviklet bæredygtig produktion af alt fra benproteser til korsetter, der kan korrigere ryggen.

Endelig en bro mellem 3D-print og sprøjtestøbning

Gennem vores program AM Sustain har AddiFab dokumenteret de positive effekter (økonomisk, arbejdstider og CO2) ved FIM - blandingen af 3D-print og sprøjtestøbning.

Maskiningeniør og jazzmusiker udvikler 3D-printet elektrisk violin

Mød Laurent Bernadac - maskiningeniør og jazzmusiker, der har designet og 3D printet sin violin og lever nu af at sælge sin 3Dvarius og give koncerter i hele verden.

Med disruptiv teknologi forbedrer EYE-GO øjenpatienters vilkår

Ved at kombinere AM og sprøjtestøbning er EYE-GO et stort skridt tættere på et funktionelt slutprodukt, der vil vække glæde hos øjenpatienter verden over.

FIM-teknologi forbedrer Quforas kontinens hjælpemiddel

FIM-teknologi har hjulpet Qufora A/S i sin produktudvikling, og det hjælper samtidig omkring 10 procent af befolkningen, som har tarmproblemer.

Carmo A/S kombinerer AM og sprøjtestøbning og finder frem til en game changer

Kombinationen af AM og sprøjtestøbning har vist sig at være en game changer i Carmos produktudviklingsfase - hvormed virksomheden har fået smag for at arbejde mere med AM.

Den 3D printede opfindelse ‘Quickfact’ forbedrer prøvetagninger på hospital

Sjællands Universitetshospitalet har fået en ide til en ny metode, kaldet Quickfact, som forbedrer hospitalets prøvetagninger, og her har 3D print og FIM-teknologi spillet en afgørende rolle.

3D print og FIM-teknologi bringer Spraino videre med sin produktudvikling

Sprainos produkt taler til sportsfolkets hjerter - og med brug af 3D print og FIM-teknologi er det nu blevet endnu bedre.

Terma reducerer materialeforbrug og produktionstid markant med AM

Hidtil har Terma A/S haft et højt materialespild i produktionen af en særlig komponent til kampflyet F-35. Det forsvinder med 3D-print, som også reducerer produktionstiden fra 55 til knap 5 timer.

Genanvendt plast bliver til 3D print materiale

Hos Aage Vestergaard Larsen A/S bliver genanvendt plast til 3D print materiale.

3D print har skåret otte uger af DAFAs udviklingstid på nye produkter

3D print har skåret otte uger af DAFAs udviklingstid på nye produkter.

Meggit prøver 3D print

Meggit har deltaget i AM Inspire - og er kommet godt fra start med 3D print.

3D print giver kørestolsbrugere styringen

Hos Aabentoft i Hornslet er man vant til at lave specialdesignede og kundetilpassede produkter. Og nu har de fået et nyt værktøj til netop det.

3D print puster liv i udviklingsprojekter hos brændeovns-producenten

I starten af 2020 ankommer Dansk AM Hub og CFI med en kasse til HWAM. I kassen er en makerbot 3D printer.

Plus Pack: Fra ide til forretning på seks måneder

Skræddersyede produkter og hurtige prototyper er noget af det Plus Pack har fået ud af at tage 3D print ind i forretningen.

3D print dannede grundlag til millionforretning

Danske Monoqool har omlagt deres tidligere og mere traditionelle produktion af briller til 3D print. Læs mere om hvordan det har været med til at redde dem fra konkurs her.

Particle3D printer knogler

Wired Magazine mødte Paricle3D til AM Summit 2019. Det er der kommet en fin artikel ud af...

Danske 3Shape gør det uopnåelige til allemandseje

Med missionen ”innovate to improve patient care” har 3Shape sat sig på tandlægemarkedet med teknologi, der muliggør behandlinger og kvalitet, der ellers ikke var mulige.

EM Fiberglas afprøver 3D print

EM Fiberglas har deltaget i Dansk AM Hubs 3DP Try Out og lånt en 3D printer i en måned. Virksomheden i Hornsyld har cirka 100 medarbejdere og er leverandør til primært Vestas og Volkswagen i…

Danitech: Langt om længe er vi nået til et stadie, hvor det giver mening at 3D printe i metal

For sønderjyske Danitech, der er specialister i kraftfulde bevægelses- og kontrolløsninger, er det ikke blot et spørgsmål om at kunne 3D printe maskinkomponenter, men om at kunne 3D printe dem i…

Med 3D print kan vi langt bedre supportere innovative startup-virksomheder

Siden 1940’erne har danske Carmo fremstillet plast-komponenter til industrien. I dag åbner 3D print døren op for helt nye udviklingsopgaver, der bl.a. bygger på bæredygtighed og innovation.

3D print sikrer hurtig produktion af værnemidler under corona-krisen

Hos AddiFab i Jyllinge fandt man, under Corona-krisen i 2020, en ny anvendelse af 3D print teknologien.

I fremtiden flyver vi ikke reservedele til Japan eller USA, vi sender bare en tegning

dvt i Frederikssund har i over 30 år fremstillet transport- og sorteringsanlæg til industrielle vaskerier. Det har medført et hav af specialudviklede dele, der alle skal lagerføres. Men det kan 3D…

Med 3D print får vi langt mindre spild i designprocessen

Hos møbelvirksomheden NORR11 er det vigtigt både at turde tænke innovativt og bæredygtigt og samtidig være tro mod den danske designarv.

HYTOR løser kundernes problemer gennem 3D print

Ved brug af 3D teknologi har HYTOR både nedbragt leveringstiden samt omkostningerne på dele af deres prototyper. Et projekt som er sket i samarbejde med AM Hub’s 3DP Try Out initiativ.

Silkeborg Stigefabrik – prototyping: Fra fire uger til fire dage

Ved brug af 3D teknologi har HYTOR både nedbragt leveringstiden samt omkostningerne på dele af deres prototyper. Et projekt som er sket i samarbejde med AM Hub’s 3DP Try Out initiativ.

AM Hybrid

Krebs & Co, en sprøjtestøbevirksomhed, vil bruge 3D-printede forme som del af deres forretning, som blandt andet underleverandører til store danske virksomheder.

AM Inspire: Kom godt i gang med 3D print

I 2017 sparede Danfoss mere end 400.000 Euro på at 3D-printe. De har givet deres erfaringer videre til Johs. Pedersen, der fremstiller reservedele til blandt andre Porsche og VW.

En ny måde at tænke på

3D print er for alvor kommet ind hos Johs.Pedersen, der ikke alene har købt en 3D printer, men også lavet deres eget 3D printcenter i den 43 år gamle maskinfabrik.

3D-printet raketbrændkammer i aluminium

I samarbejde med studerende fra det danske DanSTAR-projekt, har Teknologisk Institut 3D-printet et raketbrændkammer i aluminium til den raket, som skal deltage i den internationale Spaceport America…

3DP Try out Linatech

Linetech har af Dansk AM Hub og Center for Industri lånt en 3D printer til at printe elementer til deres blodprøve transportsystem. Læs mere om hvordan deres første bekendtskab med 3D print gik.

SMV: Vi vil ikke sige nej til en million igen

Scandinavian Packaging er blevet matchet med virksomheden Widex A/S, som producerer høreapparater og allerede har stor erfaring med 3D-print.

Stor 3D-Printfarm i Humlebæk

Andertech har de seneste år brugt AM til at producere et nyudviklet og patenteret produkt målrettet plastindustrien.

Solarsack

Den prisbelønnede vandbeholder SolarSack kan fjerne bakterier i drikkevand blot ved hjælp af solenergi. 3D print hjælper i udviklingen af en ny hane til beholderen.

BlueTipTools

BlueTipTools har udviklet et par fugedyser, som gennem optimering af den geometriske udformning af konventionelle lige dyser kombineret med en unik plastblend, har lavet dyser, som er bedre end det…

Freeform Injection Molding i små-skalaproduktion vinder frem

Gennem AM Hybrid har J. Krebs og Co. kombineret traditionel sprøjtestøbning og AM. Det er der kommet produkter ud af, som ellers ikke var blevet til.

Mikkel Huse Studio

Når Mikkel Huse Studio bruger 3D print er det muligt at sikre sig, at et bestemt design er det rigtige, inden en egentlig produktion sættes op.

Daniamant

Nyt design med 3D print gør produktet stærkere end det hidtidige og får samtidig reduceret risikoen for produktionsfejl.