Cases

Advansor optimerer performance med 3D-print

Da Advansor stødte på en udfordring med tryktab i en af ​​deres ejektorer, kom 3D-print dem til undsætning!

The LEGO group muliggør nye former for leg

Fantasien sætter ingen grænser, og det er i høj grad noget, som The LEGO Group efterlever – nu hjulpet på vej af 3D-print teknologi!

Redesignet kølesystem laver varmt vand til fjernvarmen

Heatflow, som laver kølesystemer til servere, havde succes med at optimere en af deres komponenter med 3D-print og mindskede energitabet i varmeoverførslen. Det giver varmt vand til fjernvarmen.

AM gjorde hyperbiler grønnere, hurtigere og flottere

Zenvo, en dansk producent af hyperbiler, lykkedes gennem Dansk AM Hubs DfAM-projekt med at redesigne en af deres komponenter - med store vægt-, æstetik- og bæredygtighedsgevinster til følge.

Kan man designe en væg med mindre materiale og samme bæreevne?

Apex Wall er et bemærkelsesværdigt eksempel på, hvordan topologi optimering kan revolutionere konstruktionen af 3D printede, bærende elementer.

Prototal Damvig cases: Højere kvalitet, funktionalitet og reduceret time to market

Prototal Damvig har på det seneste samarbejdet med virksomhederne WeldingDroid og Norlase, som begge manglede sparring i forhold til at udnytte 3D print teknologi i virksomheden.

3DCP Group genopbygger ukrainsk børnehave med 3D print

I april tager 3DCP Group - en gruppe iværksættere af danske ingeniører og arkitekter - til Ukraine for at 3D printe en børnehave.

Med AM-teknologi vil Wohn bygge billige og mere bæredygtige Tiny Houses

WOHN er en dansk startup med en vision om at skabe og styrke adgangen til boligmarkedet for alle samt gøre byggeri mere bæredygtigt.

Dansk genanvendt metalpulver revolutionerer 3D metalprint industrien

Nordic Metals indsamler maskin- og ståldele og genanvender det til metalpulver til Additive Manufacturing (AM) og industrielt 3D print.

Lostboyslab demonstrerer potentialet ved AM i en cirkulær økonomi

Lostboyslab har skabt et maker lab, hvor der er fokus på kreativitet, innovation og cirkulær økonomi.

BEWI reducerer værktøjets vægt markant og opnår større fleksibilitet

I forløbet Design for Additive Manufacturing (DfAM) lykkedes flamingo-producenten BEWI med at reducere både vægt, pris og leveringstid på nogle af de værktøjer, der bruges i processen.

3D print gav Newtecs kamerakomponent mere styrke og mindre vægt

Newtec laver optiske sorteringsmaskiner samt pakke- og vejemaskiner. I vores 3D print design-forløb så de nærmere på at designoptimere kamerateknologien.

BenBen håndbygger bedre cykler med 3D printede komponenter

BenBen Cykler optimerede specialkomponenter til håndbyggede cykelstel i 3D print-forløbet Design for Additive Manufacturing (DfAM).

3D print-designforløb optimerer arbejdshandsker til superstyrke

Gennem DfAM-forløbet halverede virksomheden High Precisions Systems tykkelsen på deres titaniumhandsker og øgede dermed både grebsstyrke og mindskede slitage på fingerled.

Serman & Tipsmark optimerer nøgle til hydraulikudstyr: Sparer tid, materiale og penge

Serman & Tipsmark arbejder bl.a. testanlæg til hydrauliske komponenter. I vores Design for Additive Manufacturing (DfAM)-forløb så de nærmere på at optimere forskellige komponenter med 3D print.

Med 3D print spiller violinen bedre og mere bæredygtigt

Larsen Strings producerer strenge til nogle af verdens bedste musikere - og i forløbet Design for Additive Manufacturing (DfAM) testede de 3D print til et specialværktøj i produktionen.

Linatech: “Designfriheden ved 3D print er genial”

I 3D print-designforløbet DfAM fik Linatech mulighed for at optimere en komponent til en maskine, der håndterer blodprøver.

3D print-designforløb satte fart på udviklingshjulene hos CeramicSpeed

CeramicSpeed er specialister i lejer til cykler. I vores DfAM-forløb undersøgte virksomheden, om en af deres komponenter kunne optimeres med 3D print.

Design med 3D print giver mere effektive vaskerobotter hos Washpower

Virksomheden Washpowers har udviklet en 3D printet komponent til deres serie af vaskerobotter til svinestalde, som på sigt kan betyde en væsentlig reduktion på vand- og energiforbruget.

3D printet design får drone til at flyve længere og løfte tungere

Den danske startup Airflight testede metal 3D print i designoptimeringsforløbet Design for Additive Manufacturing (DfAM) og reducerede vægten med hele 67 % på et letvægtsbeslag til vingerne på deres…

3D printede designs giver god genlyd hos Scan-Speak

Virksomheden Scan-Speak fik under et 3D print-designoptimeringsforløb mulighed for at give sig i kast med udviklingen af højdetaljerede prototyper.

3D print guider lægerne til bedre operationer

På Aarhus Universitetshospital bruger kirurger og ingeniører 3D print-teknologi til at skabe bedre resultater i operationer for læger og patienter.

Dansk iværksætter opfinder 3D-printet ”køkkenmaskine” til fremstilling af cannabisolie

Ingeniør og iværksætter Peter Selmer Gade har udviklet verdens første 3D printede mini-ekstraktor til udvinding af cannabisolie.

SEJMA Industries bekæmper klimaproblemer med 3D teknologi

SEJMA Industries har i 3DP Try Out forløbet både sparet enorme mængder tid i produktions- og udviklingsfasen hvor de har reduceret tiden fra idé til færdig prototype betydeligt.

3D print løfter produktion, sikkerhed og service for DANILIFT

DANILIFT har deltaget i Dansk AM Hubs og Center for Industris 3DP Try Out-forløb for at undersøge, hvordan 3D print kan løse produktions- og udviklingsudfordringer.

Dansk teknologi skaber cirkulær produktion af indlægssåler

Create It REAL har udviklet teknologien og et nyt bæredygtigt forretningskoncept, hvor de 3D printer ortopædiske indlægssåler til sko.

Fra uger til timer: 3D print optimerer SIK Tekniks produktudvikling

SIK Teknik har stort fokus på udviklingsprocesser og har gennem 3DP Try Out-forløbet oplevet særdeles stor tidsbesparelse igennem hele udviklingsforløbet.

ChromaViso sparer lysår på fremstilling af prototyper

I 3DP Try-Out forløbet lånte ChromaViso en 3D printer i en måned for at arbejde med design og udvikling af 3D-printede holdere og beslag til deres lyskoncepter.

3D printede lamper lyser grønnere op i København

Signify (f.k.a. Philips Lighting) lyser op flere steder i København med 3D-printede armaturer fremstillet af masseproduktion i stor skala.

Eldon: Med 3D print forbedrer vi brugernes oplevelse

Gennem AM Hybrid projektet har Eldon løst tidligere udfordringer ved blodtypetest og dermed øget brugervenlighed og -oplevelse.

Tons producerer let, lynhurtigt, lokalt og grønnere

Tons fastholder forenklet AM-forretningsmodel for at producere lokalt og grønt. Med teknologien som udgangspunkt for sin forretningsmodel undgår Tons en kompleks produktions- og værdikæde.

Med 3D-print kan vi sætte brugeren i centrum

Gennem vores innovationsprogram AM Sustain har Bandagist Jan Nielsen udviklet bæredygtig produktion af alt fra benproteser til korsetter, der kan korrigere ryggen.

Endelig en bro mellem 3D print og sprøjtestøbning

Gennem vores program AM Sustain har AddiFab dokumenteret de positive effekter (økonomisk, arbejdstider og CO2) ved FIM - blandingen af 3D-print og sprøjtestøbning.

Maskiningeniør og jazzmusiker udvikler 3D-printet elektrisk violin

Mød Laurent Bernadac - maskiningeniør og jazzmusiker, der har designet og 3D printet sin violin og lever nu af at sælge sin 3Dvarius og give koncerter i hele verden.

Med disruptiv teknologi forbedrer EYE-GO øjenpatienters vilkår

Ved at kombinere AM og sprøjtestøbning er EYE-GO et stort skridt tættere på et funktionelt slutprodukt, der vil vække glæde hos øjenpatienter verden over.

FIM-teknologi forbedrer Quforas kontinens hjælpemiddel

FIM-teknologi har hjulpet Qufora A/S i sin produktudvikling, og det hjælper samtidig omkring 10 procent af befolkningen, som har tarmproblemer.

Carmo A/S kombinerer AM og sprøjtestøbning og finder frem til en game changer

Kombinationen af AM og sprøjtestøbning har vist sig at være en game changer i Carmos produktudviklingsfase - hvormed virksomheden har fået smag for at arbejde mere med AM.

3D print og FIM-teknologi bringer Spraino videre med sin produktudvikling

Sprainos produkt taler til sportsfolkets hjerter - og med brug af 3D print og FIM-teknologi er det nu blevet endnu bedre.

Den 3D printede opfindelse ‘Quickfact’ forbedrer prøvetagninger på hospital

Sjællands Universitetshospitalet har fået en ide til en ny metode, kaldet Quickfact, som forbedrer hospitalets prøvetagninger, og her har 3D print og FIM-teknologi spillet en afgørende rolle.

Terma reducerer materialeforbrug og produktionstid markant med AM

Hidtil har Terma A/S haft et højt materialespild i produktionen af en særlig komponent til kampflyet F-35. Det forsvinder med 3D-print, som også reducerer produktionstiden fra 55 til knap 5 timer.

Genanvendt plast bliver til 3D print materiale

Hos Aage Vestergaard Larsen A/S bliver genanvendt plast til 3D print materiale.

3D print har skåret otte uger af DAFAs udviklingstid på nye produkter

3D print har skåret otte uger af DAFAs udviklingstid på nye produkter.

Meggit prøver 3D print

Meggit har deltaget i AM Inspire - og er kommet godt fra start med 3D print.

3D print giver kørestolsbrugere styringen

Hos Aabentoft i Hornslet er man vant til at lave specialdesignede og kundetilpassede produkter. Og nu har de fået et nyt værktøj til netop det.

3D print puster liv i udviklingsprojekter hos brændeovns-producenten

I starten af 2020 ankommer Dansk AM Hub og CFI med en kasse til HWAM. I kassen er en makerbot 3D printer.

3D print sikrer hurtig produktion af værnemidler under corona-krisen

Hos AddiFab i Jyllinge fandt man, under Corona-krisen i 2020, en ny anvendelse af 3D print teknologien.

Plus Pack: Fra ide til forretning på seks måneder

Skræddersyede produkter og hurtige prototyper er noget af det Plus Pack har fået ud af at tage 3D print ind i forretningen.

Mikkel Huse Studio

Når Mikkel Huse Studio bruger 3D print er det muligt at sikre sig, at et bestemt design er det rigtige, inden en egentlig produktion sættes op.

Daniamant

Nyt design med 3D print gør produktet stærkere end det hidtidige og får samtidig reduceret risikoen for produktionsfejl.

AM Hybrid

Krebs & Co, en sprøjtestøbevirksomhed, vil bruge 3D-printede forme som del af deres forretning, som blandt andet underleverandører til store danske virksomheder.

BlueTipTools

BlueTipTools har udviklet et par fugedyser, som gennem optimering af den geometriske udformning af konventionelle lige dyser kombineret med en unik plastblend, har lavet dyser, som er bedre end det…

Solarsack

Den prisbelønnede vandbeholder SolarSack kan fjerne bakterier i drikkevand blot ved hjælp af solenergi. 3D print hjælper i udviklingen af en ny hane til beholderen.

Stor 3D-Printfarm i Humlebæk

Andertech har de seneste år brugt AM til at producere et nyudviklet og patenteret produkt målrettet plastindustrien.

3DP Try out Linatech

Linetech har af Dansk AM Hub og Center for Industri lånt en 3D printer til at printe elementer til deres blodprøve transportsystem. Læs mere om hvordan deres første bekendtskab med 3D print gik.

3D-printet raketbrændkammer i aluminium

I samarbejde med studerende fra det danske DanSTAR-projekt, har Teknologisk Institut 3D-printet et raketbrændkammer i aluminium til den raket, som skal deltage i den internationale Spaceport America…

En ny måde at tænke på

3D print er for alvor kommet ind hos Johs.Pedersen, der ikke alene har købt en 3D printer, men også lavet deres eget 3D printcenter i den 43 år gamle maskinfabrik.

SMV: Vi vil ikke sige nej til en million igen

Scandinavian Packaging er blevet matchet med virksomheden Widex A/S, som producerer høreapparater og allerede har stor erfaring med 3D-print.

AM Inspire: Kom godt i gang med 3D print

I 2017 sparede Danfoss mere end 400.000 Euro på at 3D-printe. De har givet deres erfaringer videre til Johs. Pedersen, der fremstiller reservedele til blandt andre Porsche og VW.

Freeform Injection Molding i små-skalaproduktion vinder frem

Gennem AM Hybrid har J. Krebs og Co. kombineret traditionel sprøjtestøbning og AM. Det er der kommet produkter ud af, som ellers ikke var blevet til.

Silkeborg Stigefabrik – prototyping: Fra fire uger til fire dage

Ved brug af 3D teknologi har HYTOR både nedbragt leveringstiden samt omkostningerne på dele af deres prototyper. Et projekt som er sket i samarbejde med AM Hub’s 3DP Try Out initiativ.

HYTOR løser kundernes problemer gennem 3D print

Ved brug af 3D teknologi har HYTOR både nedbragt leveringstiden samt omkostningerne på dele af deres prototyper. Et projekt som er sket i samarbejde med AM Hub’s 3DP Try Out initiativ.

Med 3D print får vi langt mindre spild i designprocessen

Hos møbelvirksomheden NORR11 er det vigtigt både at turde tænke innovativt og bæredygtigt og samtidig være tro mod den danske designarv.

I fremtiden flyver vi ikke reservedele til Japan eller USA, vi sender bare en tegning

dvt i Frederikssund har i over 30 år fremstillet transport- og sorteringsanlæg til industrielle vaskerier. Det har medført et hav af specialudviklede dele, der alle skal lagerføres. Men det kan 3D…

Med 3D print kan vi langt bedre supportere innovative startup-virksomheder

Siden 1940’erne har danske Carmo fremstillet plast-komponenter til industrien. I dag åbner 3D print døren op for helt nye udviklingsopgaver, der bl.a. bygger på bæredygtighed og innovation.

Danitech: Langt om længe er vi nået til et stadie, hvor det giver mening at 3D printe i metal

For sønderjyske Danitech, der er specialister i kraftfulde bevægelses- og kontrolløsninger, er det ikke blot et spørgsmål om at kunne 3D printe maskinkomponenter, men om at kunne 3D printe dem i…

Danske 3Shape gør det uopnåelige til allemandseje

Med missionen ”innovate to improve patient care” har 3Shape sat sig på tandlægemarkedet med teknologi, der muliggør behandlinger og kvalitet, der ellers ikke var mulige.

Particle3D printer knogler

Wired Magazine mødte Paricle3D til AM Summit 2019. Det er der kommet en fin artikel ud af...

EM Fiberglas afprøver 3D print

EM Fiberglas har deltaget i Dansk AM Hubs 3DP Try Out og lånt en 3D printer i en måned. Virksomheden i Hornsyld har cirka 100 medarbejdere og er leverandør til primært Vestas og Volkswagen i…

3D print dannede grundlag til millionforretning

Danske Monoqool har omlagt deres tidligere og mere traditionelle produktion af briller til 3D print. Læs mere om hvordan det har været med til at redde dem fra konkurs her.