Advansor optimerer performance med 3D-print

Kuldioxid, også kaldet CO2, forbindes ofte med noget negativt, men det prøver den danske virksomhed Advansor at gøre op med. De anvender nemlig CO2 i kampen mod global opvarmning gennem deres bæredygtige klimaløsninger, og i dag er de en markedsledende OEM-producent.

Som så mange andre dygtige markedsledere, vil man altid gerne gøre tingene bedre, og af den årsag deltog Advansor i vores DfAM Green-forløb. De oplevede et problem med tryktab i en af deres ejektorer, som de ønskede at optimere for at undgå energitab og dermed energispild, som i sidste ende resulterer i øget CO2 aftryk.

3D print har gjort det muligt at producere grenrør, som både var kompakte, men også nemmere at bygge ind i deres maskiner. Advansor har tidligere anvendt 3D print til produktionen af plast, men dette projekt handlede om at producere nogle højtrykskomponenter med et sprængtryk på mere end 700 bar – og som Kenneth B. Madsen, CTO hos Advansor, siger i nedenstående video ”Ærlig talt, så troede jeg ikke det var en mulighed, før vi deltog i dette projekt”, men det er det!

På baggrund af produktoptimeringen er det muligt at reducere energitabet i systemet med 1%. Det lyder ikke af meget, men det er faktisk en besparelse på 70.000 kWh per år – knap 20.000 kg CO2 per år, tilsvarende udledningen fra at køre en bil næsten fire gange rundt om jorden. De har altså formået at opnå en reducering på 63% af CO2 aftrykket for hele systemet ved brug af den 3D-printede komponent.