W.E.F / AM Hub

World Economic Forum Copenhagen – Advanced Manufacturing Hub

I samarbejde med World Economic Forum er Dansk AM Hub blevet Skandinaviens hub for avanceret produktion.  Produktionssektoren står overfor hidtil usete udfordringer: forøget geopolitisk volatilitet, mangel på ressourcer og forhøjet omkostninger på råvarer samtidig med hastige industritransformationer udløst af den fjerde industrielle revolution.

Udfordringerne handler bl.a. om arbejdsstyrken og dets kompetencer, diverse regeringers politikker, infrastruktur og miljømæssige bekymringer.

Missionen for denne Skandinaviske World Economic Forums hub er at understøtte og accelerere regionale producenters evne til i fremtiden at konkurrere mere effektivt i en tid med avanceret produktion.

The World Economic AMHUBs er regionale koordinerings mekanismer til at forbedre dialog, dele viden, informere om nye politikker og investeringsbeslutninger samt at supportere pilotprojekter.

Ian Cronin, Projekt Leder, Future of Advanced Manufacturing and Production, World Economic Forum

“The World Economic Forums platform ’Shaping the Future Advanced Manufacturing and Production’ er spændt på at samarbejde med Dansk AM Hub i forbindelse med lanceringen af ’the Copenhagen Advanced Manufacturing Hub (AMHUB)’. Dansk AM Hubs track record for avanceret nyskabende teknologier og støtte til at drive en ny tankegang hos skandinaviske producenter gør dem til en ideel partner i dette projekt. ’The Copenhagen AMHUB’ vil deltage i forummets stigende globale netværk og vil fokusere på at supportere skandinaviens produktionssektor til bedre at forstå og kapitalisere på de konkurrencemæssige- og samfundsmæssige fordele fra den fjerde industrielle revolution.”

Mads Kjøller Damkjær, Bestyrelsesmedlem, Dansk AM Hub

“Det er en fantastisk mulighed for at arbejde sammen med World Economic Forum. At oprette en W.E.F hub i Danmark og Skandinavien omkring ’Copenhagen Advanced Manufacturing Hub” er gode nyheder for både Dansk AM Hub, vores netværk og økosystem – men også for Danmark, det danske erhvervsliv og samfund. World Economic Forum er en meget kendt stemme og yderst selektiv i deres valg af samarbejdspartnere. De navngav begrebet ”Industry 4.0” og deres fokus på innovation, erhverv og samfund er vigtig i nutidens globale diskussioner omkring vores fremtid som samfund. Det er en stor ære, og jeg ser frem til samarbejdet.”

Læs mere på https://www.weforum.org/

Advanced Manufacturing Hubs

Aktivér lokale økosystemer for at forbedre konkurrencen og bæredygtig vækst

Løsningen til disse regionale og globale udfordringer er en økosystem-tilgang. Igennem samarbejde kan nye og eksisterende markedsdeltagere aktivere deres regionale økosystemer for at innovere hurtigere, og derved forblive konkurrencedygtige – en ting, som ingen virksomhed, organisation eller enhed kan gøre alene.

Vi engagerer hele det regionale økosystem indenfor produktion – inklusiv interessenter fra både den offentlige og private sektor, den akademiske verden og det civile samfund – for at kunne:

  • Identificere og adressere muligheder og udfordringer fra den fjerde industrielle revolution
  • Fremhæve og forstærke styrkerne af producenter igennem World Economic Forums platform ’Shaping the Future of Advanced Manufacturing and Production’
  • Engagere sig med andre AMHUB’er igennem forummets globale AMHUBs netværk til at dele ’best practices’ og inkubere nye partnerskaber

Områder og arbejde som er inkluderet i Advanced Manufacturing Hub:

Opbygning af økosystem

▪ Influere politiske beslutningstagere og den globale agenda

▪ Forbinde teknologiske pionerer

▪ Forøge den globale eksponering

▪ Skabe kontakt til ledende globale producenter igennem forummets ’Platform for Advanced Manufacturing and Production’

▪ Skabe kontakt til andre AMHUBs på den globale scene for at dele indsigt og viden samt at skabe nye partnerskaber

Vidensdeling

▪ Adgang til et globalt 4IR netværk indeholdende mange forskellige interessenter

▪ Peer-to-peer feedback igennem AMHUBs netværksmøder

Med målet om at ændre

▪ Dele ressourcer/risiko på projekter i præ-konkurrence fasen

▪ Bedre position i din regions som en global leder indenfor avanceret produktion

▪ Skabe kontakt til ledende globale producenter igennem forummets ’Platform for Advanced Manufacturing and Production’

▪Skabe kontakt til andre AMHUBs på den globale scene for at dele indsigt og viden samt at skabe nye partnerskaber

▪Danne koalitioner, inkuber nye partnerskaber og drive innovation i din region

▪Kollektivt adressere udfordringer i teknologi formidlingen, arbejdsstyrkens kompetenceopbygning samt bæredygtighed

 

Få en større viden igennem: https://www.weforum.org/system-initiatives/shaping-the-future-of-production

Eller kontakt vores WEF – Copenhagen Advanced Manufacturing Hub ansvarlige: Peter Munkholm Nielsen