Ny rapport viser global vækst for 3D print trods pandemi

Selv i et år med en global pandemi er der vækst i AM industrien. Det konkluderer den nyeste rapport fra Wohlers, som hvert år tager en status på AM i deres rapport.

Ifølge den er AM industrien vokset med 7,5 procent i 2020 og udgør dermed 12,8 billioner. Ikke samme stigning som gennem det seneste årti, hvor der i gennemsnit er sket en vækst på 27,4 procent – men trods alt en positiv fremgang i et ellers udfordrende år for det globale erhvervsliv.

” Selv i et ellers krisepræget år bekræfter rapporten, at der er et potentiale i additiv produktion. Ikke blot giver 3D print mulighed for en lokal produktion og muligheden for bedre digitale design, den printer også ’on-demand’ og kun med det præcist nødvendigt materiale. Det gør det til en bæredygtig produktionsmetode, som blot styrkes i takt med, at materialet til at printe i også bliver genanvendeligt”, siger Frank Rosengreen Lorenzen og understreger nødvendigheden af, at danske virksomheder bliver nysgerrige på AM:

”Det er afgørende, at vores danske virksomheder nu bruger deres danske superkraft i form af en innovativ og fremadskuende tilgang. 3D print og AM vinder stort indpas i særligt bil- og flyindustrien, som mange af vores virksomheder leverer dele til nu. Hvis vi er med helt fremme i feltet, kan vi styrke vores konkurrenceevne og -position”.

 

Rapporten har fokuseret på, hvordan COVID-19 har påvirket AM industrien. Her oplevede de fleste etablerede AM-producenter et fald i salget af udstyr, men mange mindre etablerede virksomheder voksede i 2020.

Særligt var der en stigning inden for den gruppe, de kalder AM service providers, hvor der sås en vækst på 7,1 procent – svarende til næsten 5,3 milliarder dollars i omsætning fra denne gruppe.

 

”Væksten skal ses i lyset af mange danske og internationale virksomheder, som har haft store udfordringer pga brudte forsyningskæder og tomme produktionsgulve – hvor væksten blot bekræfter de fordele, som virksomheder kan opleve med additive manufacturing og 3D print”, siger CEO i Dansk AM Hub, Frank Rosengreen Lorenzen.

 

Om rapporten:

Den amerikanske Wohlers Report er på mange måder den brancheførende årsrapport om additiv fremstilling (AM) og 3D print. Den fokuserer på tendenser, perspektiver og prognoser – og tilbyder både en omfattende forståelse af teknologien og industrien samt opdateret information om vækst, nylige tendenser og vigtige udviklinger over hele verden.

Se pressemeddelelsen om rapporten her.

Den fulde rapport på 375 sider kan bestilles hos Wohlers her.