Dansk AM Hub får ny bestyrelsesformand

Dansk AM Hub får ny bestyrelsesformand, når 56-årige Poul Skadhede tiltræder per 1. april 2022. Dansk AM Hub arbejder for at styrke dansk erhvervslivs konkurrenceevne ved at fremme brugen af Additive Manufacturing (AM) / industrielt 3D print ud fra en vision om at gøre Danmark verdensførende i at bruge AM til mere bæredygtig produktion.

Poul Skadhede er udpeget til bestyrelsen af Industriens Fond, der har initeret, udviklet og fortsat støtter Dansk AM Hub. Han overtager posten efter Tue Mantoni.

”Vi har siden begyndelsen set, hvordan Dansk AM Hub med succes har hjulpet danske produktionsvirksomheder til at blive mere konkurrencedygtige ved brug af additive manufacturing. Den position skal vi udbygge yderligere, og vi er derfor glade for, at Poul Skadhede nu er kommet med ombord på den videre rejse. Med Poul har vi fået en entreprenant ildsjæl, der brænder for at hjælpe danske virksomheder med at kombinere forretning med bæredygtighed og nye teknologier, og vi er overbeviste om, at vi med Pouls ekspertise i endnu højere grad sikrer, at Dansk AM Hub bliver en nøgleaktør i at skabe en bæredygtig produktionssektor i Danmark”, lyder det fra direktør Thomas Hofman-Bang:

”Samtidig skal der også lyde en stor tak til Tue Mantoni, der i samarbejde med teamet bag har ydet en imponerende indsats med at gøre Dansk AM Hub til det kraftcenter, den allerede er i dag.”

Poul Skadhede (tv.) & Tue Mantoni (th.)

Poul Skadhede er grundlægger af konsulentvirksomheden Valcon, hvor han indtil januar 2021 fungerede som CEO og bestyrelsesformand. Han er dog stadig aktiv i virksomheden, der som Dansk AM Hub også fokuserer på industrielle virksomheder samt teknologi og udvikling.

Ud over at være ny bestyrelsesformand i Dansk AM Hub er Poul Skadhede også formand for Regeringens Klimapartnerskab på forsvarsområdet, for Odense Maritime Technology samt bestyrelsesmedlem i DI Forsvar og Sikkerhed og Ærø Whisky. Endelig er han aktiv i Advisory Boards i VækstPartner Kapital, Navigate Public Affairs og Center for Militære Studier på Københavns Universitet.

”Fælles for mit bestyrelsesvirke er et grundlæggende ønske om at efterlade et aftryk og være nysgerrig på især klimavenlige løsninger. Det er af stor betydning for mig at skabe gode ting for Danmark, og jeg brænder for vores stærke små- og mellemstore industrivirksomheder. Jeg ser frem til at arbejde med Dansk AM Hub og bidrage til, at vi sammen kan udbrede mulighederne og potentialet i en spændende produktionsteknologi som AM”, siger Poul Skadhede.

 

Poul Skadhede overtager posten fra Tue Mantoni, der har valgt at trække sig som formand. Tue Mantoni har været formand for bestyrelsen i Dansk AM Hub siden Fondens etablering i 2018.

 

Om Poul Skadhede (f. 1965):

  • Direktør, grundlægger og bestyrelsesmedlem, Valcon
  • Bestyrelsesformand i OMT Naval, IHAB, Navigate, Regeringens klimapartnerskab på forsvarsområdet.
  • Bestyrelsesmedlem i DI Forsvar og sikkerhed, Ærø Whisky.
  • Advisory Board Member i VækstPartner Kapital, Navigate Public Affairs, Center for Militære Studier på Københavns Universitet.
  • Uddannet reserveofficer (Hærens Officersskole 1990), cand.merc. (Handelshøjskolen i Aarhus 1991)