Vinderne af den landsdækkende 3D-print-konkurrence er nu fundet

Fra venstre – Simon Møller Jensen, Søren Steffensen (uddannelsesleder industriteknik på Herningsholm), Martin Schmidt Andersen (undervisning på industriteknik på Herningsholm) og Emil Birkeholm Lund.

Onsdag den 17. november blev vinderne af en landsdækkende 3D-print-konkurrence for erhvervsskoleelever fundet.

Projektet er sat i søen af Videnscenter for Håndværk, Design & Arkitektur og Videnscenter for Automation og Robotteknologi for at understøtte erhvervsskoleelevers interesse i 3D-print-teknologien og øge den generelle lyst til at arbejde kreativt med teknologi på erhvervsuddannelserne.

Konkurrencen har til formål at udbrede kendskabet og lysten til at arbejde med additive manufacturing og 3D-print-teknologier. Anvendelsen af 3D-print-teknologier vokser eksplosivt på globalt plan inden for mange forskellige brancher, og det er derfor vigtigt, at danske virksomheder og uddannelser omfavner teknologien og dens mange muligheder, så vi ikke sakker bagud på den internationale konkurrenceevne.

En gennemtænkt løsning

Konkurrencens dommere lagde vægt på, at teamet tydeligvis havde været igennem en gennemtænkt og god proces, der førte til et adaptivt design, som løser et konkret problem. Det var desuden tydeligt, at løsningen er tilpasset 3D-printerens muligheder, og der var god kvalitet i selve printet.

”Det har været en sjov udfordring, fordi vi skulle finde en løsning på et konkret problem, og her var vi med det samme klar over, hvad vi gerne ville kaste os over.” siger Emil Birkeholm Lund.

Trods et højt niveau blandt deltagerende, løb Simon Møller Jensen og Emil Birkeholm Lund med sejren.

”Det er ret vildt, at vi vandt! Jeg er meget overrasket, for vi har set de andres løsninger, og jeg synes, at niveauet var meget højt, så jeg er bare superglad,” siger Simon Møller Jensen, der er i gang med sit GF2-forløb på industriteknikeruddannelsen på Herningsholm.

Vinderdesign: En praktisk holder til værkstedet

Onsdag blev Simon Møller Jensen og Emil Birkeholm Lund, de dygtige vindere af 3D-konkurrencen med deres innovative parallelklodsholder. De 3D-printede en holder til parallelklodser, som ellers ligger og flyder vilkårligt i hverdagen: ” […] alle de her parallelklodser plejer at ligge i en høstak i værkstedet, og det ville være rart, hvis det var lettere at finde den rigtige hurtigt,” siger Emil, der ligesom Simon er ved at uddanne sig som industritekniker på Herningsholm.

3D-printer til de heldige vindere

”Det er bare en rigtig fed præmie, for der er ingen af os, der har en 3D-printer derhjemme. Konkurrencen har virkeligt været en øjenåbner for os i forhold til, hvad man kan bruge en 3D-printer til, og hvilke muligheder der er for spændende nye løsninger på helt konkrete problemer,” siger Emil Birkeholm Lund.