Danmark får første 3D print-uddannelse

 

I fremtiden bliver støvede bøger skiftet ud med ny og banebrydende teknologi – nærmere bestemt AM- og 3D print-teknologien.

IBA (International Business Academy) i Kolding har nemlig som den første uddannelsesinstitution netop fået godkendt en professions-bachelor i 3D print – den første inden for området.

“3D print er jo noget af det, der beskrives som en af fremtidens produktionsteknologier, og det her er en absolut pioneruddannelse”, siger rektor Niels Egelund til Jydske Vestkysten.

IBA har stået i spidsen for at udvikle uddannelsen, og det er sket i tæt samarbejde med Dansk AM Hub og en række virksomheder, der arbejder med 3D print.

“Det er helt tydeligt, at vi i Danmark på uddannelsessiden lakkede bagud i forhold til særligt tyske og svenske AM-uddannelser, og derfor har vi selvfølgelig været med hele vejen og har også flere initiativer på vej”, siger direktør i Dansk AM Hub, Frank Rosengreen Lorenzen.

I første omgang oprettes der 30 pladser på uddannelsen, som i stor grad vil fokusere på det tekniske.

“Vi har i Danmark en unik mulighed for at være frontrunners på AM-teknologien og skabe et nyt dansk erhvervs-eventyr, og derfor er det også afgørende, at den kommende produktions-generation får den nødvendige viden, kompetencer og forståelse for teknologien”, siger Frank Rosengreen Lorenzen.

Og i Kolding modtages udviklingen med samme store glæde og positive respons.

“Det er et område, som vækster kraftigt i de her år, og hvor der vil blive efterspurgt masser af kompetence i fremtiden”, siger Morten Bjørn Hansen, adm. direktør for Business Kolding til Jydske Vestkysten og italesætter også uddannelsens potentiale i forhold til efterspørgsel på arbejdskraft:

“Det gælder både med hensyn til bæredygtige produktionsformer og grøn omstilling, som er områder, hvor det er meget vigtigt at være langt fremme uddannelsesmæssigt. Det kræver flere tekniske uddannelser på højt niveau”.

 

Læs mere på IBA Erhvervsakademi Kolding.