Er Additive Manufacturing løsningen på vores forsynings- sikkerheds- og klimakrise?

Igen i år satte Ingeniørforeningen i Danmark, IDA, fokus på industri, produktion, automatisering og digitalisering ved konferencen `Industri 4.0 – Fremtidens intelligente industri` fredag den 9. juni. Dansk AM Hubs direktør Frank Rosengreen Lorenzen afholdt i den forbindelse et oplæg, hvor han udfoldede potentialet i Additive Manufacturing (AM) som en løsning på vores udfordringer med forsyningsusikkerhed, sikkerhed og klimaændringer.

En revolutionerende produktionsteknologi

AM-teknologien repræsenterer en revolutionerende produktionsteknologi, der kan skabe mere effektive og bæredygtige produktionsprocesser. Frank Rosengreen Lorenzen og Dansk AM Hub arbejder på at hjælpe danske produktionsvirksomheder med at træffe bæredygtige valg ved at udnytte AM-teknologiens muligheder. Dette omfatter blandt andet decentral produktion, nye produktionsmodeller og udnyttelse af generativt design, som kan føre til reduktion af vægt, materialeforbrug, produktionsomkostninger og forbedrede designs.

Et af de vigtige redskaber, som Dansk AM Hub tilbyder, er et CO2e-beregningsværktøj, der kan guide virksomheder i at træffe beslutningen i valget mellem traditionelle produktionsmetoder og AM-produktion. Et værktøj, som hjælper virksomheder med at vurdere CO2-reduktionens potentiale ved at implementere AM-teknologien i deres produktion.

Fokus på kendskabet til AM-teknologi

Direktør Frank Rosengreen Lorenzens havde på konferencen fokus på at give et perspektiv på AM-teknologien som en potentiel løsning på vores udfordringer med forsynings-, sikkerheds- og klimakrisen, hvortil han delte konkrete cases fra både ind- og udland, hvor AM-teknologien allerede anvendes til at skabe mere bæredygtige produktionssystemer. Frank Rosengreen Lorenzen har i løbet af de sidste 15 år arbejdet med innovation, teknologi og strategi og har med Dansk AM Hub hjulpet flere danske og internationale virksomheder med at navigere i krydsfeltet mellem bæredygtighed, forretning og ny teknologi.

 

Se billeder fra konferencen her: