Næste generation overvejer 3D print som karriere

Syv ud af 10 studerende blev inspireret til at overveje 3D print som en del af deres karriere – en positiv tendens for danske produktionsvirksomheders fremtid.

I september og oktober 2022 samledes knap 300 studerende med interesse for bæredygtighed, iværksætteri, innovation, forretningsudvikling og ny teknologi til Aim4SDG – et event om additive manufacturing til unge iværksættere – hvor additive manufacturing, innovative forretningsmodeller og en mere bæredygtig produktion var på programmet. Med alt fra paneldebatter med engagerede AM-eksperter til relevante case konkurrencer fik årets Aim4SDG-event for alvor sat sit præg på de studerende, hvor syv ud af 10 efterfølgende var inspirerede til at overveje 3D print som en del af deres karriere.

Dansk AM Hub og Rambøll Management Consulting har i alt afholdt tre events i Aarhus, København og Herning, hvor de studerende blev inspireret til at gentænke måden at producere og designe forretninger og produkter på med ny teknologi herunder 3D print. Her blev de studerende præsenteret for AM-teknologiens mange muligheder i forhold til bæredygtig produktion og fik ligeledes konkret inspiration til, hvordan man kommer i gang som AM-iværksætter. Blandt andet kunne de studerende møde eksperter fra the Lego Group, Grundfos, Tons, Simply Print, Ossiform, COBOD, Exo360, 3D Metal Alliancen og Create It REAL.

I alt kom de studerende med mere end 30 forskellige bud på, hvordan man bruger 3D print til at gøre dansk produktion mere bæredygtig. Med eksempler cirkulære forretningsmodeller til at sikre længere levetid for festivalstelte til effektiv genbrug af sex legetøj blev en bæredygtig og kreativ tilgang til AM-teknologien taget i brug og inspirerede til teknologiens store potentiale for at producere med mindre spild, mindre materiale, mindre transport og mindre CO2.