AM Hybrid

I dette års AM Hybrid-forløb har fem virksomheder samarbejdet om, hvordan 3D print og hybridfremstilling kan fordre innovation og forbedre produktudviklingen i den enkelte virksomhed. Forløbet har budt på fem spændende cases, der kan inspirere til brugen af nye teknologier i øvrige fremstillingsvirksomheder, og de illustrerer, hvordan teknologien kan skabe konkrete, værdiskabende resultater på flere parametre såsom økonomi, bæredygtighed, design og tid. Interesseret? Læs mere herunder!

Igennem et tæt projektpartnerskab, har Dansk AM Hub og Krebs & Co. samarbejdet med en række danske virksomheder om, hvordan hybridfremstilling kan hjælpe dem i deres produktudviklingsfase. Kombinationen af 3D print teknologi og de mere klassiske støbeforme har vist sig at være særdeles fordelagtigt målt på en række parametre. Vi ønsker i nedenstående at fortælle mere om dette og håber på at inspirere flere danske produktionsvirksomheder til at anvende denne tankegang næste gang, der skal produktudvikles. Vi er stolte over at kunne fremvise et samarbejde, der kan have så stor indflydelse indenfor parametre som økonomi, bæredygtighed, design og tid. For at give dig et overblik over netop dette, har vi valgt at fortælle virksomhedernes historier. Hvis du bliver lige så inspireret som os, så tag endelig fat i os og hør mere!

Hvordan vurderer deltagerne forløbet?

Vi har bedt forløbets deltagere om at rate, hvor stor indflydelse projektet har haft på virksomhedernes produktudviklingsfaser indenfor fire parametre. 5 indikerer stor betydning, og 1 indikerer ingen betydning. Vurderingerne skal forstås som indikative og kun gældende for casene, der har været med i dette projekt.

Økonomi

Tid

Design

Bæredygtighed

AM HYBRID – HVORFOR GIVER DET MENING?

Hybridfremstilling er en samlet betegnelse for en række metoder, der kombinerer 3D print og konventionelle fremstillingsmetoder. Freeform Injection Molding (FIM) er en af disse og kombinerer 3D print med traditionel sprøjtestøbning.

Vi har i samarbejde med de fem deltagende virksomheder udforsket, hvilken betydning 3D print og hybridfremstilling kan have indenfor følgende områder:

  • Understøtter produktudvikling til validering af brugeroplevelsen af produktet.
  • Understøtter prøveproduktion til optimering af produktionsproces – herunder både automatisk produktion og manuelle samleoperationer.
  • Understøtter prøveproduktion til optimering af værktøjsfremtagning.
  • Understøtter prøveproduktion for at øge sandsynligheden for investor og i sidste ende en investering.

AM-teknologien rummer et potentiale til at løfte din forretning internt såvel som eksternt. Læs mere om, hvordan AM kan bruges til hybridfremstillingen og være en vigtig del af din produktudvikling.

Download booklet her

Cases

Læs mere om de fem deltagende virksomheders forløb og bliv klogere på, om hybridfremstilling kan gøre en forskel i din virksomheds produktion eller produktudviklingsfase!

Carmo

Sprøjtestøbevirksomheden Carmo A/S stod i 2020 over for en udfordring fra en kunde, der ønskede en komplekst prototype. Det blev en udfording, der skulle vise sig at blive en game changer for Carmos prototypeudvikling.

Download PDF

EYE-GO

Dansk MedTech start-up vil disrupte det globale marked inden for øjenbehandling.

Download PDF

Qufora

I Qufora plejer de at sige, at de arbejder med et uforløst tabu. Virksomheden udvikler og sælger nemlig kontinens hjælpemidler som f.eks. urinposer, urinkatetre og transanal irrigation.

Download PDF

QuickFact, Roskilde Universitetshospital

Hvert år tages der 130.000 afføringsprøver på indlagte patienter for at tjekke for infektioner og bakterier, men metoden har indtil nu været besværlig, dyr og hård for patienterne.

Download PDF

Spraino

Med AM Hybrid-projektet har Spraino stiftet bekendtskab med ny teknologi, som har skabt positive effekter for virksomheden og glæde ude i de danske idrætshaller.

Download PDF

Er du interesseret i AM Hybrid?
kontakt os!
info@am-hub.dk

 

Hvem er vi

Dansk AM Hub

Dansk AM Hub er Danmarks platform for digital og additiv fremstilling. Vores mål er at ændre den måde vi traditionelt forstår begrebet produktion på ved at promovere og fremme brugen af nyere produktionsteknologier som Additive Manufacturing og 3D print – i erhvervslivet og i en bredere dansk kontekst.

Dansk AM Hub er initieret og udviklet af Industriens Fond, og fonden har støttet initiativet med 46. mio. kroner.

Fokus
at styrke dansk erhvervslivs konkurrenceevne ved at fremme brugen af AM

Grundlagt
2017

Adresse
Carl Jacobsens Vej 16, opg. 16, 1. sal 2500 Valby, København

Kontakt
info@am-hub.dk   |   +4530484707

Websted