Dansk AM Hub sætter fart i brug af 3D-print

Bragt i Jern og Maskinindustrien den 25. maj 2018

Flere små- og mellemstore virksomheder skal i gang med at integrere 3D-print og additive manufacturing (AM) i produktionen.

Det er det overordnede mål for den nye nationale AM Hub, som er støttet af Industriens Fond med 46 millioner kr. og gik i gang med aktiviteterne ved årsskiftet.

– Vores formål er at få flere små og mellemstore virksomheder til at bruge 3D-print, og der halter vi bagefter andre lande. Det mangler vi at få integreret i Danmark, siger Mads Damkjær, som er administrerende direktør i Dansk AM Hub.

For at flytte virksomhederne og industrien i retning mod mere 3D-print tilbydes de stribevis af individuelle forløb gennem Dansk AM Hub, som giver virksomheder både viden og konkrete værktøjer til at komme videre og få lagt strategi og tilpasset forretningsmodeller, så den nye teknologi kan integreres. Og så skal to store offentlige arrangementer være med til at understøtte udviklingen og sætte fokus på området.

Dansk AM Hub vil derudover også stå for en årlig national kortlægning af danske virksomheders brug af 3D-print, som skal vise danske virksomheders omstilling og integrering af teknologien og som gennem årene kan vise udviklingen.

Læs historien i Jern og Maskinindustrien