Webinar: Design for bæredygtighed

Se eller gense webinaret fra den 9. juni, hvor Industriens Fond satte fokus på design, udvikling og producering af bedre produkter med mindre materiale, spild og CO2 med nogle af de skarpeste hjerner inden for bæredygtige produktion.

På mødet blev der præsenteret værktøjer som generativ design, topologioptimering og industriel 3Dprint/Additive Manufacturing (AM) og konkrete cases fra førende produktionsvirksomheder som Airbus og Danfoss. Airbus løftede sløret for, hvordan en af verdens førende producenter arbejder med generativ design og AM for at reducere udledningen af deres produkter med 50%.

Derudover fremlagde Dansk AM Hub konkrete projekter og initiativer, så flere danske produktionsvirksomheder kan komme i gang med at designe for bæredygtighed.

 

Program:

 • 0:00 – 1:10
  Velkomst og introduktion.
  Anders Ziegler Kusk, projekteder fra Industriens Fond.
 • 06:10 – 35:45
  Sådan anvender Airbus AM og generativ design til at designe, udvikle og producere verdens letteste produkter og fly.
  Bastian Schäfer, Innovation Manager, Airbus.
 • 35:45 – 56:25
  Hvorfor er det vigtigt at beherske design til additiv fremstilling (DfAM) og hvordan angriber Danfoss denne nye teknologi?
  Niklas Franke, Head of Additive Design and Manufacturing/Digital Value Chain Representative, Danfoss.
 • 56:25 – 1:15
  Sådan designer og optimerer Ceramic Speed cykelkomponenter og produkter med fremtidens produktionsteknologi.Carsten Ebbesen, R&D Manager, Ceramic Speed.
 • 1:15 – 1:28
  Sådan kommer du i gang med ny produktionsteknologi: Dansk AM Hub er initieret og udviklet af Industriens Fond, og skal sikre, at alle danske produktionsvirksomheder kan komme i gang med AM til at skabe en mere bæredygtig produktion.
  Frank Rosengreen Lorenzen, adm. direktør, Dansk AM Hub.