3D print vil ændre måden et produkt bliver designet, udviklet og produceret

Under overskriften ’changing paradigms’ afholder Dansk AM Hub deres årlige konference med fokus på additive manufacturing /3D print den 23. oktober i Docken, København. I år er fokus på den forandring og nye forretningsmodeller, som 3D print bringer med sig. Ifølge Dansk AM Hub står vi overfor et paradigmeskifte i vores produktion af varer, hvor ny teknologi kommer til at spille en afgørende rolle.

Til konferencen går en lang række talere på scenen og giver deres bud på, hvad fremtidens produktion vil bringe, hvordan førende aktører på området allerede arbejder med additive manufacturing /3D print og hvordan man kommer i gang med teknologien.

Jeremy White, Executive Editor på Wired Magazine UK holder oplæg og er moderator hele dagen. Han forventer, at AM vil effektivisere og økonomisere innovationen i mange virksomheder. ”Fordelen ved traditionel produktion er nemlig også dens begrænsning, fordi det første produkt, en fabrik fremstiller, vil være betydeligt dyrere end de næste tusinder eller millioner enheder, og derfor er innovation ofte begrænset af adgangen til kapital. Dette problem løser AM. Samtidig vil teknologien kunne bidrage positivt til et af tidens varmeste emner: klima og Jordens begrænsede ressourcer”, fortæller Jeremy White forud for AM Summit.

På scenen på dagen finder vi også BMW, Airbus, Procter & Gamble, Ivaldi, LEGO, Carbon, Hydac, Particle3D, AM Ventures, World Economic Forum og mange flere. Tidligere Uddannelses- og forskningsmister Tommy Ahlers vil også være at finde blandt talerne.

Når Airbus bruger 3D print er vægtreduktion, styrke og lavere produktionsomkostninger nogle af de afgørende elementer. Dette er blandt målene i et projekt, der involverer Airbus samt Autodesk-studiet The Living i New York. Projektet kaldes ’The Bionic Partition Project’ og har med inspiration i naturen udviklet en radikalt ny struktur til flykabiner, der ligner noget fra en anden verden og har stort potentiale for flyindustriens hellige gral. En af nøglepersonerne er Innovation Manager Bastian Schaefer fra Airbus i Hamborg, som vil være at finde i København onsdag.

 

Også det amerikanske firma Carbon (tidl. Carbon 3D) er repræsenteret blandt talerne til Dansk AM Hubs Summit i København. Carbon har en vision om at flytte additive manufacturing fra en moderat prototype-industri på godt 8 mia. dollar til en global sprøjtestøbe-forretning på over 300 mia dollar.

Frank Rosengreen Lorenzen, CEO i Dansk AM Hub lægger vægt på, at der for danske fremstillingsvirksomheder vil være rig lejlighed til at få inspiration fra nogle af de virksomheder i verden, der er længst med 3D print og få netværket med aktører på tværs af brancher og grænser med teknologien, og dens mange muligheder, som omdrejningspunkt.

Se det fulde program her: https://am-hub.dk/am-summit-2/