Danmark udnævnes til kernepartner for verdens største 3D print messe

Listen over tidligere partnere tæller stærke produktionslande som USA, Kina, Italien og sidste år Frankrig, men i 2023 vælger verdens største messe for Additive Manufacturing (AM) – industrielt 3D print – at sætte fokus på dansk AM og vores stærke danske kompetencer i at bruge ny produktionsteknologi til at fremme en mere bæredygtig produktion.

Formnext i Frankfurt er verdens største Additive Manufacturing-messe med 800 virksomheder, der udstiller den nyeste produktionsteknologi, og knap 30.000 besøgende – og altså stedet at tage hen, hvis du vil opleve alt det nyeste og største inden for Additive Manufacturing (AM) og industrielt 3D print.

I år er der ekstra grund til et besøg, for Formnext har nemlig valgt Norden som årets Partner Region i 2023, og Danmark og Dansk AM Hub som ledende partner i fællesskabet med Finland, Norge og Sverige.

 

’I de seneste år har vi observeret en udvikling og tendens til, at bæredygtighed fylder mere og mere især hos de større produktionsvirksomheder. Det er et større perspektiv, som vi ser mange fordele i at sætte fokus på og skabe mere opmærksomhed på 3D print-teknologiens muligheder – og her ser vi, at Norden er nogle år foran på potentialet for mere bæredygtig anvendelse,” siger Petra Haarburger, President i Mesago Messe Frankfurt.

 

Dansk AM Hub arbejder netop for at udbrede AM i Danmark og sætte fokus på danske kompetencer i at fremme mere bæredygtig produktion med AM-teknologi, hvor vi producerer med mindre spild, mindre materiale, mindre transport og mindre CO2-udledning. Dansk AM Hub er initieret og støttet af Industriens Fond.

 

Og direktør i Dansk AM Hub, Frank Rosengreen Lorenzen, er derfor særlig stolt – og ydmyg – over, at Formnext i 2023 vælger at fokusere særligt på Danmark og de stærke danske små og mellemstore virksomheder, der designer, udvikler og producerer mere bæredygtigt med AM-teknologien.

”Det er en massiv anerkendelse af dygtige og innovative danske ejerledere, designere, ingeniører og producenter, som i dag konstant udfordrer og udvider AM-teknologiens anvendelsesområde for at designe, udvikle og fremstille fremtidens produkter. Det er ganske enkelt den største udmærkelse og anerkendelse, vi kan opnå, og den skyldes, at vi de sidste tre år i Dansk AM Hub har fokuseret på, hvordan vi gør Danmark til det mest vidende sted i verden, når det kommer til at anvende AM til mere bæredygtig produktion,” siger Frank Rosengreen Lorenzen.

 

Et af de afgørende argumenter for at vælge Danmark som ledende partner er, at Dansk AM Hub med samarbejdspartnere og medlemmer har udviklet en CO2-beregner, der tydeliggør forskellen mellem traditionelle produktionsmetoder og AM-produktion og dermed skaber banebrydende ny viden og dokumentation om AM-teknologiens potentiale som et værktøj til en mere bæredygtig produktion.

Netop den indsats og arbejde bliver også omdrejningspunktet på Formnext 2023, hvor det danske bidrag blandt andet bliver en vigtig del af en særlig nordisk pavillon, hvor førende danske eksperter og virksomheder vil udstille konkrete danske emner og produkter, der viser hvordan AM kan anvendes til mere bæredygtige produkter samt et særmagasin – Formnext Partner Country Edition – hvor nordiske virksomheder kan vise og inspirere med, hvordan de bruger AM-teknologien til mere bæredygtig produktion.

Og endelig er Dansk AM Hub værter for en længere session på industri-scenen, hvor større danske producenter og Dansk AM Hub vil debattere dansk industris tilgang til bæredygtighed for messens internationale deltagere.

 

Formnext finder sted den 7.-10. november, men allerede 21. september inviterer Dansk AM Hub til Skandinaviens største AM-konference i København: AM Summit 2023 – med deltagelse af over 50 talere, 50 udstillere af AM-teknologi og 500 deltagere – som i år også vil bære præg af, at Danmark nu er kommet øverst på den internationale dagsorden, når det drejer sig om at skabe en mere bæredygtig produktion med ny produktionsteknologi som AM.

Læs mere og se programmet på www.amsummit.dk

 

Fakta om Formnext

  • Omkring 800 udstillere i 2022 (cirka 30 procent mere end i 2021)
  • Knap 30.000 besøgende i 2022 (66 procent mere end i 2021)
  • I 2023 er der indtil videre det højeste antal registrerede sammenlignet med tidligere år
  • 60 procent af udstillerne og halvdelen af de besøgende er internationale
  • Messen foregår i hal 11, 12 og Portalhaus og fylder mere end 50.000 kvadratmeter
  • Formnext startede i 2015, og messen i 2023 er derfor nummer ni.
  • Formnext Partner Country har tidligere været Frankrig (2022), Italien (2021), Kina (2020) og USA (2019).