3D print-konference udfordrer, hvordan et produkt designes, udvikles og produceres

Under overskriften ’Additive Impact’ afholder Dansk AM Hub Skandinaviens største konference for Additive Manufacturing (AM) / industrielt 3D print. I år er fokus på, hvordan ny teknologi som 3D print kan hjælpe os til at fremstille langt mere bæredygtigt og konkurrencedygtigt med stærkere og mere cirkulære forretningsmodeller og mere robuste forsyningskæder.

 

Når konferencen afholdes onsdag den 7. september i TAP1, vil en lang række talere gå på scenen og giver deres bud på, hvad fremtidens produktion vil bringe, hvordan førende aktører på området allerede arbejder med Additive Manufacturing / 3D print og hvordan man kommer i gang med teknologien.

 

Vi skal blandt andet høre, hvordan Boeing tænker 3D print ind i flyindustrien, hvordan CELLINK arbejder med bioprint – altså 3D print af levende væv til produktion af knogler og levende væv –  hvordan Create it REAL fra Nordjylland producerer indlægssåler i en cirkulær forretningsmodel, og så skal vi inspireres i en paneldebat med blandt andre tidligere minister og EU-kommissær Connie Hedegaard i en paneldebat om, hvordan vi kan udnytte ny teknologi til at gøre Danmark til det grønneste produktionsland i verden.

 

Og så skal vi underholdes med et Guns N’ Roses-coverband – GNR-Jam – som skal spille på en elguitar, som er udviklet og 3D printet af genanvendt savsmuld.

 

For at få plads til endnu mere inspiration vil programmet også byde på flere breakout sessions end tidligere år, som adresserer AM-teknologiens udvikling inden for seks temaer: Nye materialer til mere bæredygtig produktion, hvordan 3D print udfordrer forskellige produktionsindustrier, kønsdiversitet i industrien, bæredygtigt byggeri, udviklingen i vores sundhedssektor samt en session med nogle af Danmarks ledende eksperter på området.

 

”AM er nøglen, der kan løse mange af fremtidens udfordringer og skabe mere vækst og bidrage til den grønne omstilling med en mere bæredygtig produktion, hvor vi producerer med mindre spild, mindre materiale, mindre transport og mindre CO2-udledning”, siger Frank Rosengreen Lorenzen:

 

”AM-teknologien er danske virksomheders mulighed for at vise verden, hvordan vi udvikler, designer og producerer i fremtidens mere grønne og robuste produktion. Det ser vi frem til at sætte fokus på til AM Summit i september”.

 

Konferencen er for alle, der interesserer sig for AM-teknologiens udvikling og indflydelse, og som ønsker at blive klogere, inspireret og netværke. Med spændende talere og den store AM-udstilling er konferencen et forum for udveksling af viden og erfaring og en unik mulighed for at lade kreative aktører præsentere deres kvalificerede bud på den nyeste teknologi, trends og udvikling samt AM-industriens fremtid.

 

Se det fulde program her