Svenske Prototal AB køber den danske 3D-print virksomhed Damvig A/S

Sveriges største leverandør af 3D-print, Prototal AB overtager nu den danske 3D-printvirksomhed Damvig A/S. Med Prototals køb af Damvig skabes synergier, der giver kunder nye muligheder såvel inden for 3D-print som inden for beslægtede teknologier, forstærker markedspositionen og accelererer udbredelsen af 3D-print.

3D print i kraftig vækst

Globalt er 3D-print i kraftig vækst – bl.a. grundet de mange fordele, 3D-print rummer ifht. hurtig prototypeudvikling, anderledes materialer og former samt de unikke muligheder for skalerbar produktion.

Blandt de førende herhjemme er den danske familieejede virksomhed Damvig A/S, der gennem 25 år har opbygget en stor know how og et stærkt brand inden for 3D-print. Virksomheden indtager en førende position og har løbende fundet nye applikationsområder og tekniske løsninger, der har udvidet mulighederne inden for additive produktion.

Damvig A/S har løbende investeret i ny teknologi og råder over branchens mest avancerede produktionsudstyr. Virksomheden er blandt de førende i Europa inden for 3D-print, og en række af Danmarks største virksomheder er på kundelisten ligesom også iværksættere og start-ups trækker på Damvig A/S’s kompetencer, teknologi og rådgivning. De løbende investeringer har udvidet kundekredsen og ordreomfanget, og de seneste fire år har Damvig A/S haft en årlig omsætningsstigning på 20%.

Prototal Industries fremstiller prototyper og serieprodukter i plast og er pionér i Sverige inden for 3D-print. Prototal AB løser bl.a. low volume serieproduktion inden for sprøjtestøbning. Virksomheden har en omsætning på SEK 360.000.000 og har 175 medarbejdere på fem lokationer, hvor 100 medarbejdere er beskæftiget på hovedfabrikken i Jönkjöping.

Synergier og nye markedsmuligheder

Med Prototals køb af Damvig forstærker Prototal AB sin position som en af Skandinaviens største aktører inden for 3D-print af polymer materialer.

Ambitionen er markedsudvidelse, øget innovation og yderligere teknologiinvesteringer, der giver fremstillingsvirksomheder i ind- og udland endnu flere muligheder for at drage fordel af 3D-prints store potentiale.

Vi er meget tilfredse med købet af Damvig A/S. Det gode samarbejde, vi har haft i årenes løb med Damvig styrkes, og Damvig bliver en naturlig del af vores forretning. Som en del af Prototals nye fokusområde – digital produktion af plastikkomponenter – forstærker købet af Damvig muligheden for at vi kan levere høj service til nuværende og kommende kunder gennem øget lokal tilstedeværelse, siger Henrik Lundell, CEO, Prototal AB.

Overtagelsen af Damvig supplerer vores investeringer i additive produktion i Jönkjöping og Ystad, og købet er både en konsolidering af vores position i Norden samt et springbræt for yderligere investeringer og opkøb særligt i forhold til det centraleuropæiske marked. Ved at kombinere Damvigs produktionskapacitet med vores kan vi tilbyde et omfattende sortiment af industrielle 3D-printere i SLA-, SLS- og MJF-teknologier. Derudover vil vi nu kunne tilbyde vores kunder FDM og polyjetteknik, fortsætter en tilfreds Henrik Lundell.

Indtil salget har Damvig A/S været ejet af søskendeparret Susanne og Jesper Damvig. De fortsætter begge i virksomheden, der fortsat vil blive drevet under navnet Damvig A/S, og virksomheden vil også fremover være beliggende i Taastrup, København.

Damvig A/S har igennem årene gennemgået en rivende udvikling. Vores vision har altid været og vil fortsat være at udbrede kendskabet til og brugen af 3D-print. Med Prototal AB’s køb af Damvig A/S speedes udbredelsen af 3D-print op, siger administrerende direktør Susanne Damvig, Damvig A/S.

Kunderne får en lang række fordele ved Prototals opkøb af Damvig A/S. Nuværende og fremtidige kunder får større kapacitet, øget adgang til en langt bredere produkt- og teknologiplatform og desuden et øget serviceniveau med hensyn til færdigheder og levering. Grundet den bredere pallette og det øgede kapacitetsloft, kan vi fremover løse flere opgaver inhouse. Derfor forventer vi at den nye ejerstruktur øger væksten yderligere i de kommende år, supplerer Susanne Damvig.

Læs nyheden på damvig.dk

FOR YDERLIGERE INFORMATION

Adm. dir. Susanne Damvig, Damvig A/S

0045 (0) 4399 3736

susanne@damvig.dk

 

CEO Henrik Lundell, Prototal AB

0046 (0) 3638 7242

Henrik.Lundell@prototal.se

www.prototal.se