CECIMO – den europæiske værktøjsmaskinfabrikantforening – har netop lanceret de første resultater fra deres undersøgelse af trends inden for Additive Manufacturing (AM) og 3D print.

Og resultaterne bekræfter tydeligt, at der er et kæmpe potentiale og stærke positive tendenser.

”Additiv produktion er i disse år i stor vækst, fordi flere opdager det enorme potentiale i at producere med 3D. Virksomhederne opdager, hvordan de kan nøjes med mindre lagerbeholdninger og blive mere uafhængige af globale forsyningskæder ved at have lokal produktion – endda til tider med en 3D printer stående hjemme i stuen”, siger CEO i Dansk AM Hub, Frank Rosengreen Lorenzen:

”AM er på alle måder en vild teknologi, som kan skabe bedre designs, kortere produktionstid og bidrage til vores grønne omstilling ved at skabe et mere bæredygtigt produktionsdanmark”.

Undersøgelsen sigter mod at beskrive de vigtigste tendenser inden for AM og hjælpe virksomheder med at få et overblik i europæisk regi.

Resultaterne viser, at der er altså vækst at spore inden for de fleste kategorier i AM og 3D print – f.eks. ’produkter og emner’, ’maskiner’, ’materialer’ og ’tjenester’. Og særligt når det gælder print i metal og plastik ses stærke indikationer på vækst.

”Det er afgørende, at vi i Danmark går forrest i dette produktionseventyr og tager del i væksten. Vi har en stærk produktionssektor, som ved at være frontrunners kan etablere sig som vigtige og uundgåelige markedsaktører både herhjemme og globalt”, siger Frank Rosengreen Lorenzen.

Det er første gang, at der er gennemført en undersøgelse for at indsamle data direkte fra virksomheder, der producerer med AM og 3D print. I alt kommer hele undersøgelsen til at foregå over seks måneder og indsamle data fra 86 virksomheder fra medlemslandene.

De første resultater fra CECIMO kan læses her.