Lær om AM-teknologiens potentiale på nyt dansk masterfag

Hurtigere og billigere. Sådan lyder forventningen hos de virksomheder, der går i gang med at undersøge mulighederne i forbindelse med at anvende 3D print som en del af virksomhedens teknologiske udvikling. Denne målsætning bliver ofte indfriet med en uventet bonus, nemlig at det også er et mere bæredygtigt valg.

Men mange virksomheder har ikke nok viden om teknologien, viser en rapport lavet af Syddansk Universitet for Dansk AM Hub. Den største barriere i forhold til at komme i gang med denne nye teknologi er oftest, at der ude i virksomhederne mangler både viden og kompetencer om teknologiens muligheder.

Derfor har Dansk AM Hub i samarbejde med Syddansk Universitet udviklet masterfaget Value Creation through Additive Manufacturing, hvor man kan blive klogere på teknologien og dens potentiale til at opnå nye forretningsmuligheder og skabe mere bæredygtige løsninger.

Fra foråret 2023 udbydes faget Value Creation through Additive Manufacturing som del af kandidatuddannelsen Master in Management of Technology på Syddansk Universitet. Her kan de studerende opnå kompetencer til at forbinde de tekniske og kommercielle aspekter relateret til vedtagelsen af en AM-strategi i en organisation. Faget giver ligeledes mulighed for at besøge et AM-laboratorium og vil omfatte vurderinger relateret til at bruge eller øge brugen af AM i egen virksomhed.

 

Klik på billedet og læs mere om kandidatuddannelsen Master in Management of Technology og valgfaget Value Creation through Additive Manufacturing (side 9).

Prøv det af

Der er mange anvendelsesmuligheder for 3D print og derfor henvender faget sig både til dem, der gerne vil i gang og dem, der allerede har afprøvet teknologien.

”Her vil man blive klogere på hvilke andre anvendelsesmuligheder, der findes end dem, man allerede bruger,” fortæller professor Mette Præst Knudsen, der er en af underviserne på det nye fag. Hun opfordrer til, at man i første omgang afprøver teknikken – måske med en prisvenlig printer:

”Mange virksomheder kunne have gavn af det her. Det handler om, at man finder ud af hvor og hvordan. Vi kan se, at teknologien vinder frem der, hvor man uden at kende slutmålet prøver den af.”

 

Om Master in Management of Technology

  • Studiestart: September 2023
  • Placering: SDU Odense
  • Varighed: 2-4 år
  • Ansøgningsfrist: 1. juni
  • Vægt: 60 ECTS
  • Pris:
    • Master’s programme: 195,000 DKK
    • Single courses: 9,000 DKK / 18,000 DKK

Læs mere om kandidatuddannelsens opbygning her