Cases

Få inspiration fra virksomheder, der har forbedret deres forretning gennem AM.

Fra ide til forretning på under seks måneder

Plus Pack har eksperimenteret med at 3D printe værktøjskomponenter i nylon, som  i dag laves i stål. Det giver mulighed for en iterativ udviklingsproces, hvor Plus Pack hurtigere kan producere realistiske prototyper af aluminiumsbakker.

Læs mere

Particle3D vil revolutionere implantat-markedet

Med sloganet “We print bones”, har virksomheden udviklet knogleimplantater, der kan 3D printes, tilpasses den individuelle patient samt genkendes naturligt af kroppen.

Læs mere

Danske 3Shape gør det uopnåelige til allemandseje

Med missionen ”innovate to improve patient care” har 3Shape sat sig på tandlægemarkedet med teknologi, der muliggør behandlinger og kvalitet, der ellers ikke var mulige.

Læs mere

EM Fiberglas afprøver 3D print

EM Fiberglas har deltaget i Dansk AM Hubs 3DP Try Out og lånt en 3D printer i en måned. Her har de printet en form til den mindste part, de laver, som er en komponent til vindmøller.

Læs mere

3D print dannede grundlag til millionforretning

Monoqool har ved en omlægning af hele deres produktion til 3D print skabt en sund og bæredygtig forretning. Og deres produktion er i denne forbindelse flyttet fra asien til Danmark

Læs mere

Langt om længe er vi nået til et stadie, hvor det giver mening at 3D printe i metal 

For sønderjyske Danitech, der er specialister i kraftfulde bevægelses- og kontrolløsninger, er det ikke blot et spørgsmål om at kunne 3D printe maskinkomponenter, men om at kunne 3D printe dem i metal.  

Læs mere

Med 3D print kan vi langt bedre supportere innovative startup-virksomheder 

Siden 1940’erne har danske Carmo fremstillet plast-komponenter til industrien. I dag åbner 3D print døren op for helt nye udviklingsopgaver, der bl.a. bygger på bæredygtighed og innovation.

Læs mere

I fremtiden flyver vi ikke reservedele til Japan eller USA, vi sender bare en tegning

dvt i Frederikssund har i over 30 år fremstillet transport- og sorteringsanlæg til industrielle vaskerier. Det har medført et hav af specialudviklede dele, der alle skal lagerføres. Men det kan 3D print lave om på.

Læs mere

Med 3D print får vi langt mindre spild i designprocessen

Hos møbelvirksomheden NORR11 er det vigtigt både at turde tænke innovativt og bæredygtigt og samtidig være tro mod den danske designarv.

Læs mere

HYTOR løser kundernes problemer gennem 3D print

Ved brug af 3D teknologi har HYTOR både nedbragt leveringstiden samt omkostningerne på dele af deres prototyper. Et projekt som er sket i samarbejde med AM Hub’s 3DP Try Out initiativ.

Læs mere

Silkeborg Stigefabrik – prototyping: Fra fire uger til fire dage

”Vi kunne gennemføre 3D print forløbet og levere en 3D printet komponent til kunden på 3-4 dage – hvor det normalt kan tage op til 4 uger”

Læs mere

Produktudvikling via 3D-printede sprøjtestøbeforme

Krebs & Co, en sprøjtestøbevirksomhed, vil bruge 3D-printede forme som del af deres forretning, som blandt andet underleverandører til store danske virksomheder.

Læs mere

Inspiration til at komme i gang med 3D print

Danfoss Drives sparede mindst 400.000 Euro i 2017 med 3D print. I AM Inspire har de givet deres erfaringer videre til Johs. Pedersen, der fremstiller reservedele til klassiske biler som Porsche og VW.

Læs mere

Vi vil ikke sige nej til en million igen

Scandinavian Packaging er blevet matchet med virksomheden Widex A/S, som producerer høreapparater og allerede har stor erfaring med 3D-print.

Læs mere

En ny måde at tænke på

3D print er for alvor kommet ind hos Johs.Pedersen, der ikke alene har købt en 3D printer, men også lavet deres eget 3D printcenter i den 43 år gamle maskinfabrik.

Læs mere

3D printet raketbrændkammer i aluminium

I samarbejde med studerende fra det Dansk DanSTAR-projekt har Teknologisk Institut 3D printet et raketbrændkammer i aluminium til den raket der skal deltage i den internationale spaceport America Cup i New Mexico sommeren 2019.

Læs mere

Fra første print til kunde på under en måned

Linatech har lånt en 3D printer af Dansk AM Hub og Center for Industri til at printe elementer til deres blodprøvetransportsystem.

Læs mere

Stor 3D-printfarm i Humlebæk

Andertech har de seneste år brugt AM til at producere et nyudviklet og patenteret produkt målrettet plastindustrien.

Læs mere

Hurtigere og billigere produktudvikling

Den prisbelønnede vandbeholder SolarSack kan fjerne bakterier i drikkevand blot ved hjælp af solenergi. 3D print hjælper i udviklingen af en ny hane til beholderen.

Læs mere

3D print løser en længe kendt problem for fugedysere

BlueTipTools har udviklet et par fugedyser, som gennem optimering af den geometriske udformning af konventionelle lige dyser kombineret med en unik plastblend, har lavet dyser, som er bedre end det der ellers findes på markedet.

Læs mere

Freeform Injection Molding i små-skalaproduktion vinder frem

Gennem AM Hybrid har J. Krebs og Co. kombineret traditionel sprøjtestøbning og AM. Det er der kommet produkter ud af, som ellers ikke var blevet til.

Læs mere

Designfrihed med 3D print

Nyt design med 3D print gør produktet stærkere end det hidtidige og får samtidig reduceret risikoen for produktionsfejl.

Læs mere

Med Freeform Injection molding laves prototyper i det ægte materiale

Når Mikkel Huse Studio bruger 3D print er det muligt at sikre sig, at et bestemt design er det rigtige, inden en egentlig produktion sættes op.

Læs mere