Danfoss-mand bliver ny CTO i Dansk AM Hub

I Dansk AM Hub har vi et ambitiøst mål om at få flere danske virksomheder til at få øjnene op for Additive Manufacturing (AM) og dets forretningspotentiale. En teknologi, der kan gøre danske virksomheder både mere konkurrencedygtige og deres produktion mere bæredygtig med flere digitale lagre, mindre spild, mindre transport og væsentlige mindre materialeforbrug.

 

Til at hjælpe os med at nå det mål har vi ansat 47-årige Steffen Schmidt som ny CTO i Dansk AM Hub. Steffen skal med base i Herning – i samarbejde med aktørerne bag 3D Metal Alliancen – sørge for, at vi kommer endnu tættere på danske produktionsvirksomheder og får flere danske små og mellemstore virksomheder i gang med AM både i plastic og metal.

Steffen er en erfaren mand på holdet med mere end 20 år hos Danfoss, hvor han har været med på hele rejsen bag deres satsning og udvikling inden for AM – og han har bl.a. haft ansvaret for at sikre brugen og integrationen af 3D print i alle Danfoss Drives fabrikker over hele kloden.

 

”Steffen er en stærk profil, som bidrager med en masse viden, forståelse og interesse for AM og et godt netværk. Steffen kan gå ind på produktionsgulvene, inspirere med mulighederne med AM og gøre en stor forskel for danske fremstillingsvirksomheder. Jeg er overbevist om, at Steffen kan hjælpe os med at nå vores ambitiøse mål og sørge for, at et meget stort antal især små- og mellemstore fremstillingsvirksomheder får øje på teknologiens muligheder”, siger direktør Frank Rosengreen Lorenzen om valget.

 

Steffen Schmidt vil koncentrere sin indsats på hele landets industrisektor og starte med at fokusere på de omkring 400 danske virksomheder, som f.eks. leverer komponenter til fly- og bilindustrien i udlandet, hvor man særligt har fokus på AM i produktionen i disse år.

Derfor vil Steffen fra hovedkvarteret i Herning også arbejde tæt sammen med 3D metalalliancen og sikre, at flere kommer i gang med AM men også videre f.eks. med metalprint, hvor der er et stort potentiale for at skære ned på materiale, spild og transport og op for energieffektivitet, for dermed at producere fremtidens bæredygtige produkter.

 

Steffen har været en del af Dansk AM Hubs mentorkorps, hvor han netop har fået flere mindre danske fremstillingsvirksomheder med på den nye fremstillingsteknologi – noget, som han ser frem til at gøre endnu mere i den nye stilling.

”Jeg glæder mig til at komme ud og møde industrien og i øjenhøjde afmystificere 3D print. Der er et enormt potentiale, når man først får teknologien ind under huden og op under neglene. Jeg er sikker på, at der vil blive en masse aha-oplevelser – og at vi sammen kan flytte grænserne for, hvad danske virksomheder kan”, siger Steffen Schmidt.

 

Privat er AM også en stor del af Steffens liv, da han har sin egen virksomhed, som bl.a. 3D printer specielle dele til musikanlæg i biler. God lyd i bilen er netop et must for Steffen, når han drøner rundt i det midtjyske, og alt fra Christopher over AC/DC til Jascha Heifetz kan bringe smilet frem på køreturen.

 

Vi ser frem til, at Steffen sammen med os skruer volumen endnu mere op!

 

OM DANSK AM HUB

Dansk AM Hub er Danmarks nationale samlingspunkt for additiv produktion (AM – Additive Manufacturing). Vi vil gøre Danmark verdensførende i at anvende AM til bæredygtighed og hjælper danske produktionsvirksomheder med at tage de første skridt mod en fremtid, hvor vi producerer med mindre spild, mindre materiale, mindre transport og med mindre C02-udledning.

 

OM 3D METAL ALLIANCEN
Initiativtagere: Erhvervsrådet Herning & Ikast-Brande og Herning Kommune, DAMRC, Århus Universitet – Ingeniørhøjskolen i Herning, Herningsholm Erhvervsskole.

Mål: Et kraftcenter for uddannelser, kompetencer og innovation ved at satse målrettet på at skaffe dansk industri adgang til viden, uddannelser og kvalificeret arbejdskraft inden for 3D metalprint.