Redesignet kølesystem laver varmt vand til fjernvarmen

3D-print hjælper med at spare energi og bidrager til den grønne omstilling. Det er Heatflow et rigtig godt eksempel på.

Virksomheden, der holder til ved Mariager Fjord, fik nemlig optimeret en af deres komponenter ifm. Dansk AM Hubs DfAM (Design for Additive Manufacturing) forløb.

Enklere komponenter giver simplere produktion og mindre energitab

Heatflow producerer løsninger til at overføre varme fra servere til fjernvarmenettet. De arbejder konstant på at nedbringe varmetabet, så de kan overføre energien så effektivt som muligt. Opbygningen af deres komponenter, særligt geometrien, er i den forbindelse helt afgørende, og derfor var 3D-print en oplagt vej frem, fordi det jo netop tillader geometriske opbygninger, som ellers ikke er mulige eller meget omsonst.

– Vi ønskede at optimere vores systemer, så vi kunne køle elektronikken endnu bedre og overføre den overskydende energi med så lille et tab som muligt. Det giver vores kunder mulighed for at benytte mere af den overskydende varme selv eller overføre den til fjernvarmenettet, siger Dennis Nadal Jensen, som er VP of technology i Heatflow.

Om DfAM Green

I løbet af det seneste halve år har Dansk AM Hub i samarbejde med partnerne Teknologisk Institut, Hexagon og Implement Consulting Group haft fire danske SMV’er tilknyttet et innovationsforløb med henblik på at styrke virksomhederne til i endnu højere grad at drage fordel af det bæredygtige, teknologiske, bærdygtige og forretningsmæssige potentiale inden for 3D-print. Forløbet har fået navnet Design for Additive Manufacturing  Green (eller DfAM Green) og fokuserer på at udbrede 3D-print til små- og mellemstore virksomheder samt at yde konkret støtte og hjælp til at arbejde med teknologien igennem design. Det konkrete mål for DfAM-forløbet er at re-designe deltagernes produkter eller komponenter – sammen med deltagerne – så de bliver mere bæredygtige og samtidig kan fremstilles med f.eks. større styrke, mindre materialespild, ny og bedre funktionalitet eller on-demand.