Prototype af et smøreværktøj udviklet med 3D teknologi hos SIK TEKNIK.

Fra uger til få timer:
SIK Teknik optimerer produktudvikling med 3D teknologi

 

Kan man optimere sin virksomhed med 3D teknologi?

Det spørgsmål har SIK Teknik længe overvejet som en del af virksomhedens løbende fokus på kompetenceudvikling og innovation. Gennem Dansk AM Hubs og Center for Industris 3DP Try Out-forløb fik SIK Teknik mulighed for gratis at låne en 3D printer og få et indblik i de mange fordele ved AM-teknologi – og her har især tidsbesparelsen har været en vigtig faktor.

”Vi har haft stort fokus på udviklingsprocesserne og har her oplevet særdeles stor tidsbesparelse igennem hele udviklingsforløbet. Time-line fra idé til første prototype kan nu være få timer hvor det tidligere har være dage måske uger. Samtidig har vi i forskellige prøveopstillinger kunnet anvende 3D printede komponenter der igen her har reduceret tidsforløbet betydeligt”, siger konstruktør i SIK, Michael Maagaard.

SIK Teknik har stort fokus på udviklingsprocesser, og derfor har deltagelsen i 3DP Try Out-forløbet været god timing for virksomheden, da man i konstruktionsafdelingen oplevede stigende udfordringer med arbejds- og tidspres. Og her har 3D teknologien vist sig at være effektiv i forbindelse med at bevare virksomhedens konkurrencedygtighed, da den har optimeret og dermed styrket virksomheden på flere områder.

”Projektet har helt sikkert været udslagsgivende til, at vi nu overvejer at anskaffe sig egen printer for herigennem, at sikre virksomhedens position i et konkurrencepræget marked”, siger konstruktør i SIK, Michael Maagaard.

SIK Teknik, som til dagligt beskæftiger sig med specialmaskiner til industrisegmentet, er førende inden for sit felt og er i dag underleverandør til mange større danske industrivirksomheder, herunder bl.a. Grundfos koncernen Globalt.

 

Om SIK TEKNIK

Virksomheden SIK TEKNIK fra Silkeborg udvikler, fremstiller og renoverer specialmaskiner til industrisegmentet. Deres kompetencer spænder vidt over en del forskellige, branchespecifikke løsninger, hvilket i dag er virksomhedens styrke. SIK TEKNIKs stærkeste kompetencer er blandt andet:

  • Mange års konstruktions- og projektledererfaring
  • Udvikling, konstruktion og fremstilling af nye specialmaskiner såvel enkeltstående maskiner eller som hele eller delvise produktionslinjer til brug i industrien.
  • At udføre automatiserings opgaver og robotløsninger
  • Fremstilling af hjælpeværktøj og fixture
  • Udfører renovering samt vedligeholdelse og reparationer efter kundens ønske