BlueTipTools er en opstartsvirksomhed der fokuserer på at udvikle, fremstille og distribuere kvalitetsprodukter til fugebranchen. Givet virksomhedsejerens mangeårige erfaring med fugebranchen er ønsket at lave høj-kvalitetsprodukter der er rettet mod det professionelle marked inden for fugearbejde.

BlueTipTools har udviklet et par fugedyser, som gennem optimering af den geometriske udformning af konventionelle lige dyser kombineret med en unik plastblend, har lavet dyser, som er bedre end det der ellers findes på markedet. Det næste skridt i den udvikling er at lave fugedyser, som rammer nogle af de mere specielle behov, som opstår i forbindelse med fugearbejde. For at minimere tidsforbruget i udviklingsfasen og begrænse omkostninger til værktøjsændringer har BlueTipTools benyttet Freeform Injection Molding til at lave nogle af de tidlige design og funktionsoplæg – for hurtigere at komme frem til det design der bruges til de endelige produktdesign til at lave værktøj ud fra.

BlueTipTools har behov for at lave en hel portefølje af produktvarianter, så de på sigt kan servicere deres kunder endnu bedre end de kan i dag – og da der er behov for at nytænke den måde værktøjet til fugebranchen er designet. Det er en kæmpe opgave for en opstartsvirksomhed, men Freeform Injection Molding muliggør at de hurtigere kommer frem til de rigtige designs, samtidig med at de minimerer risikoen for fejlbehæftede værktøjsinvesteringer. Det giver samtidig mulighed for at prøve nogle løsninger af, som er mere dristige end hvad man normalt tillader sig og samtidig kan der gennemføres løsninger, som værktøjsteknisk er voldsomt komplicerede, men relativt fornuftigt kan laves med Freeform Injection Molding.

I AM HYBRID har BlueTipTools fået hjælp til at udvikle en såkaldt knækdyse via FIM. Inden investering i en sprøjtestøbeform til masseproduktion fik de lavet prototyper i forskellige designs i de materialer, dysen skulle have, når det blev markedsført. På denne måde har virksomheden kunne teste idéer af og sikre sig, at løsningen kunne holde i praksis.