Dansk AM Hub taler bæredygtig dansk produktion på AMGTA Summit

Hvordan bruger vi Additive Manufacturing til at udvikle, designe og producere fremtidens grønne produkter?

Sådan spurgte direktør i Dansk AM Hub, Frank Rosengreen Lorenzen, på Additive Manufacturing Green Trade Association Summit 2022, hvor flere medlemmer var på talerstolen for at præsentere deres svar på bæredygtige tiltag inden for Additive Manufacturing og produktion.

I den forbindelse talte Frank Lorenzen om, hvordan Dansk AM Hub med konkrete initiativer vil vise AM-teknologiens bæredygtige potentiale. Med indførelse af en ny dansk CO2-afgift og et ambitiøst politisk klimamål om at reducere udledningen af drivhusgasser 70 procent senest i 2030 er der for alvor behov for nye tiltag, der kan skubbe produktionsdanmark i en grønnere retning. Og her kan det gøre en stor og vigtig forskel, hvis vores gode danske SMVer fokuserer på en mere bæredygtig produktion blandt andet ved at se på fremtidens produktionsteknologi som Additive Manufacturing. Derfor er det også essentielt for Dansk AM Hub at sikre, at de danske SMV’er kan arbejde med de største og bedste 3D print teknologi udbydere i verden.

”Det er ikke tilstrækkeligt, at vi i de sidste 2-3 år blot har understreget vigtigheden af denne agenda og fremhævet et ønske om at gøre noget aktivt. Vi skal også skubbe på udviklingen og skabe positiv fremdrift med konkrete og ambitiøse initiativer. Det er vores mål for Dansk AM Hub,” sagde Frank Rosengreen Lorenzen fra talerstolen.

Ét af de initiativer er f.eks. en kommende CO2-beregner, som skal gøre det muligt at sammenligne CO2-udledning ved produktion med AM versus med konventionelle produktionsmetoder. Planen er, at alle Dansk AM Hubs projekter skal gennemføre en CO2-beregning, som konkret kan præsentere, hvordan vi kan skabe en mere bæredygtig produktion med Additive Manufacturing.

På AMGTA Summit 2022 blev 20 medlemsvirksomheder anerkendt som en del af deres 2022 Sustainability Awards, der blev afholdt den 16. maj på Shinola Hotel i Detroit og blev overværet af over 70 konferencedelegerede. Lanceret i forbindelse med denne første årlige summit nogensinde, vil AMGTAs Sustainability Awards fortsætte med at anerkende resultater fra medlemsvirksomheder hvert år.