Borgmester Dorte West besøger det nye Dansk AM Hub på Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier.

Dansk AM Hub åbner jysk AM hotspot

 

Klar, parat, 3D print.

Dansk AM Hub kan i januar 2022 endelig åbne det nye kontor i Jylland, hvorfra virksomheder kan blive klogere på Additive Manufacturing (AM) og 3D print teknologien. Det nye kontor skal forankre Dansk AM Hub og AM i det jyske – nærmere bestemt Herning – og gøre det nemmere for virksomheder at komme i gang med at 3D printe.

”For os er det vigtigt at være der, hvor en stor del af vores målgruppe og medlemmer er. Med det nye kontor styrker vi vores tilstedeværelse i det jyske, så vores mange gode produktionsvirksomheder oplever hjælpen tættere på, og vi kan bistå dem med råd og vejledning i forhold til at få 3D print ind i produktionen og opleve det store potentiale” siger direktør i Dansk AM Hub, Frank Rosengreen Lorenzen.

For teknologien kan gøre vores mange jyske små og mellemstore virksomheder mere konkurrencedygtige – bl.a. ved at sørge for mindre spild og væsentligt mindre materialebrug i produktionen, mindre behov for transport og store lagerbeholdninger samt en meget mere bæredygtig produktion.

 

Se, lyt og læs mere fra åbningen hos P4 Midt & Vest (1:34:42-1:40:13), i nyhederne hos TV Midt Vest og igen i den sene nyhedsudsendelse samt i Herning Folkeblad.

 

For at fortælle virksomhederne om potentialet vil CTO i Dansk AM Hub, Steffen Schmidt, have sin daglige gang i de nye kontorer på Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier i Herning – altså når han ikke er bag rattet på vej til at besøge de jyske produktionsgulve.

”Vi skal skabe de optimale rammer for, at det bliver let at få gang i 3D print teknologien, og vores nye kontor skal netop være et samlingspunkt for inspiration, råd og vejledning”, siger Steffen Schmidt og håber, at mange vil besøge kontoret, der også vil være et showroom med en udstilling af 3D printede produkter.

”Men det er blot få eksempler teknologiens muligheder, og jeg er sikker på, at vi sammen kan flytte grænserne for, hvad danske virksomheder kan. Jeg glæder mig til at møde industrien på både vores kontor og ude i deres dagligdag, så vi i fællesskab kan udforske og afmystificere 3D print”, lyder det fra Steffen Schmidt.

Med tre 3D metalprintere til rådighed på uddannelsesinstitutioner i Herning og flere andre printere i bagagerummet skal Steffen Schmidt sørge for, at de jyske produktionsvirksomheder får kendskab til mulighederne og let kan komme i gang med at bruge den nye teknologi – bl.a. ved at tilbyde dem at låne dem en printer midlertidigt for at kunne opleve de mange fordele, før de evt. selv investerer i én.

 

Og det er netop afgørende for vores midtjyske produktionsvirksomheders konkurrenceevne, at de lærer at beherske den fremadstormende 3D print teknologi – især på 3D metalprint, som i disse år har stort fokus i f.eks. den tyske bilindustri, hvor hundredvis af danske virksomheder i dag er leverer alt fra batterier til små komponenter til de tyske bilfabrikker.

Derfor har Dansk AM Hub også indgået et samarbejde med Herning Kommune, som har etableret den Midt- og Vestjyske 3D Metal Alliance sammen med Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier, AU Mekanik og Produktion Herning, DAMRC og Erhvervsrådet Herning & Ikast-Brande med netop formålet at udbrede 3D metalprint og i fællesskab styrke indsatsen for øget anvendelse af 3D metalprint.

“I Herning Kommune arbejder vi hele tiden med at skabe nye muligheder for kommunens erhvervsvirksomheder. 3D-print er en af de nye teknologier, som bidrager til innovation og bæredygtig udvikling hos produktionsvirksomheder. Gennem 3D Metal Alliancen opbygger vi et kraftcenter her i Herning for uddannelser, viden, kompetencer og kvalificeret arbejdskraft inden for 3D-metalprint”, siger borgmester i Herning Kommune, Dorte West.

Hun byder derfor også Dansk AM Hub velkommen til Herning:

“Jeg er meget begejstret for samarbejdet med Dansk AM Hub om etableringen af kontoret i Herning, som gør 3D-metalprint tilgængeligt for produktionsvirksomhederne i vores område. Det højner sammenspillet mellem erhverv og uddannelsesinstitutioner, og det vil understøtte den styrkeposition indenfor metalindustrien, som vi allerede har. Innovation og bæredygtig udvikling er helt afgørende for vores midtjyske produktionsvirksomheders konkurrenceevne”.