Dansk AM-teknologi printer huse i Afrika mere bæredygtigt

Læs den originale artikel her.

 

Danske COBOD International har nu 3D printet det første hus i Afrika – nærmere bestemt Malawi. Det sker i et samarbejde med 14Trees, som har fokus på at bygge huse, skoler og skabe social infrastruktur i Afrika. 14Trees arbejder for at fremskynde produktion og produktionen og kommercialisering af miljø- og prisvenlige byggeløsninger i Afrika, og her er 3D print nu en ny metode.

“Ikke nok med at 3D som byggemetode er både billigere og hurtigere, det udleder også op til 70 procent mindre CO2 end traditionelle byggemetoder. Jeg er stolt af, at vi med dansk AM-teknologi skaber bæredygtig produktion”, siger direktør i Dansk AM Hub, Frank Rosengreen Lorenzen:

“Vi lægger her fundamentet for at udforske og udnytte mulighederne ved 3D print som byggemetode, og vi cementerer samtidig, at vi i Danmark har et enormt potentiale i både kompetencer og produktion. Der kommer en massiv efterspørgsel efter billige boliger i de næste år, og byggematerialer er en stor klimasynder. Her får vi et stærkere og mere bæredygtigt alternativ til de almindelige betonbyggerier, og teknologien giver endda mulighed for at tænke mere innovativt i designprocessen”.