Wohlers rapport 2022 viser stærk vækst i AM-industrien

 

Ifølge Wohlers Report 2022 er AM-industrien steget med 19,5 procent i 2021. Til sammenligning sås en vækst på 7,5 procent i 2020, hvor året – og dermed væksten – var blev stærkt påvirket af Covid-19- pandemien.

“Som forventet er industrien vendt tilbage til en periode med fremskridt og investeringer”, siger Terry Wohlers, leder af rådgivningstjenester og markedsintelligens hos Wohlers Associates, drevet af ASTM International:

“Denne udvidelse går på tværs af rumfart, sundhedspleje, bilindustrien, forbrugerprodukter, energi og andre sektorer”.

I takt med at teknologien og industrien modnes, bruger et stigende antal virksomheder AM til skræddersyede produkter og serieproduktion. Ifølge den nye rapport er et tegn på dette bl.a. væksten i polymerpulverforbruget i 2021, som voksede med 43,3 procent – og overhaler dermed fotopolymerer som det mest brugte AM-materiale.

 

Som noget nyt kan du i Wohlers rapporten 2022 også læse om:

  • Skalering af 3D print til produktion
  • Udvikling i arbejdsstyrke og bæredygtighed
  • Kvinder inden for 3D print
  • Banebrydende R&D-programmer
  • Rapporter fra brancheeksperter i 34 lande
  • Fremtiden for 3D print

 

Om rapporten:

Den amerikanske Wohlers Report er på mange måder den brancheførende årsrapport om additiv fremstilling (AM) og 3D print. Den fokuserer på tendenser, perspektiver og prognoser – og tilbyder både en omfattende forståelse af teknologien og industrien samt opdateret information om vækst, nylige tendenser og vigtige udviklinger over hele verden.

I 2022 udkommer den 425 sider lange rapporten for 27. gang.

Rapporten udgives af Wohlers Associates (ejet af ASTM International).

Den fulde rapport kan bestilles hos Wohlers her.