3D print-konference sætter stærk strøm til sundhed

 

3D print og AM-teknologien har fået godt fat i sundhedssektoren, og vi ser allerede stærke danske aktører indtage styrkepositioner globalt med 3D scannere af munden, 3D printede kæber, proteser, kranier og implantater samt 3D printede indlægssåler.

Mange af de aktører kan du møde og høre mere fra, når Dansk AM Hub inviterer til AM Summit – Skandinaviens største konference for Additive Manufacturing (AM) / industrielt 3D print – onsdag den 7. september 2022 i København.

 

I en breakout session – AM and Health – sætter konferencen fokus på, hvordan AM i øjeblikket påvirker og ændrer vores sundhedsindustri for både læger og patienter med større produktionsfleksibilitet, nye designmuligheder og skræddersyede produkter.

”Med AM har disse aktører skabt stærke forretnings- og produktionsmodeller, som viser, hvordan vi i Danmark udvikler, designer og producerer nye produkter. Der er endnu et uforløst potentiale i sundhedsindustrien, hvor AM-teknologien giver mulighed for skræddersyede og patientspecifikke løsninger, så vi kan se et mere meningsskabende sundhedsvæsen, der både kommer brugere, patienter og læger til gode”, siger Frank Rosengreen Lorenzen, direktør i Dansk AM Hub.

 

Under overskriften ’Additive Impact’ adresserer konferencen, hvordan ny teknologi som 3D print kan hjælpe os til at fremstille langt mere bæredygtigt og konkurrencedygtigt med stærkere og mere cirkulære forretningsmodeller og mere robuste forsyningskæder.

Her vil en lang række talere give deres bud på, hvad fremtidens produktion vil bringe, hvordan førende aktører på området allerede arbejder med AM, og hvordan man kommer i gang med teknologien.

 

”Særligt i sundhedsindustrien er der et stort potentiale, fordi udvikling, design og produktion er underlagt meget striks lovgivning og krav til dokumentation. Vi hører fra aktørerne, at processen bliver både hurtigere og billigere, fordi de i udviklingen ikke er afhængige af prototyper, der skal bestilles og sendes langvejs fra, før de kan teste produkterne, og de digitale designs kan hurtigt tilpasses, ændres og dokumenteres”, siger Frank Rosengreen Lorenzen:

”3D print kan ændre den måde, vi tænker produktion og forretning på. Selvfølgelig har teknologien konkrete fordele i selve produktionen med mindre spild og materialebrug samt bedre designs og skræddersyede produkter, men der er også fordele at opnå i en mere agil produktudvikling og i at skabe en mere grøn produktionsmodel i det hele taget”.

Og det skal vi blandt andet også høre fra aktører som Boeing, der tænker 3D print ind i flyindustrien, hvordan CELLINK arbejder med bioprint – altså 3D print af levende væv til produktion af knogler og levende væv –  hvordan danske Create it REAL producerer indlægssåler i en cirkulær forretningsmodel, og så skal vi inspireres til, hvordan vi kan udnytte ny teknologi til at gøre Danmark til det grønneste produktionsland i verden i en paneldebat med blandt andre tidligere minister og EU-kommissær Connie Hedegaard.

 

Og endelig skal vi underholdes med et Guns N’ Roses-coverband, GNR-Jam, som skal spille på en elguitar udviklet og 3D printet af genanvendt savsmuld.

For at få plads til endnu mere inspiration vil programmet også byde på flere breakout sessions end tidligere år, som udover AM and Health også adresserer AM-teknologiens udvikling i forhold til nye materialer til mere bæredygtig produktion, hvordan 3D print udfordrer forskellige produktionsindustrier, kønsdiversitet i industrien, bæredygtigt byggeri samt en session med nogle af Danmarks ledende eksperter på området.

Konferencen er for alle, der interesserer sig for AM-teknologiens udvikling og indflydelse, og som ønsker at blive klogere, inspireret og netværke. Med spændende talere og den store AM-udstilling er konferencen et forum for udveksling af viden og erfaring og en unik mulighed for at lade kreative aktører præsentere deres kvalificerede bud på den nyeste teknologi, trends og udvikling samt AM-industriens fremtid.

 

Se det fulde program her: https://amsummit.dk/#programme