Danmark huser virksomheder, der hører til i verdenseliten, når det kommer til genanvendt plast og nye, innovative 3D print teknologier. Nogle af dem har du mulighed for at møde på dette webinar den 3. marts klokken 13.00-15.00, som Dansk AM Hub, Plastindustrien, og de medvirkende virksomheder har taget initiativ til.

På webinaret belyser vi de vigtigste aspekter ved genanvendt plast, og vi fokuserer på, hvordan materialerne kan bruges i nyskabende produkter. 3D print har en væsentlig rolle at spille i produktudviklingen, og der arbejdes hårdt i denne industri på at øge adgangen til stærke, bæredygtige materialer.

Agenda for webinaret

Hvad er genanvendt plast?
Begrebet dækker over en lang række forskellige plasttyper med forskellige egenskaber. Gitte Buk Larsen fra genanvendelsesvirksomheden Aage Vestergaard Larsen A/S gennemgår de forskellige materialer, og giver eksempler på deres anvendelser. Eksempelvis er Mariager Salt og Aage Vestergaard Larsen A/S lykkedes med at skabe en bæredygtig emballage, der passer til et gourmetprodukt i topklasse. Hør om denne case og om, hvordan projektet har kombineret 3D print og genanvendt plast.

Succesfulde projekter med genanvendt plast
Peter Bay fra sprøjtestøbevirksomheden Krebs & Co. deler sine erfaringer fra flere projekter med genanvendte materialer og fortæller om virksomhedens brug af 3D-print i processen, eksempelvis printede sprøjtestøbeværktøjer. Disse giver mulighed for nem og billig prototypefremstilling af de ’rigtige’ plastemner uden dyre støbeværktøjer.

3D print og genanvendt plast
3D print og Additiv Fremstilling dækker over en række teknologier i rivende udvikling, hvilket kan gøre det svært at følge med. I dette oplæg opdaterer Lasse Staal, fra virksomheden AddiFab, os på hvilke typer 3D print, der kan anvendes med genanvendt plast. Han gennemgår filamentbaserede printere, pulver-baserede printere og indirekte print med faste værktøjer og opløselige værktøjer. Desuden kommer han med en status på, hvilke genanvendte materialer der findes til 3D print, hvor er teknologien på vej hen, og hvad kan vi forvente os i fremtiden.

Paneldebat om genanvendt plast og 3D print
Hvad er status på samspillet mellem genanvendt plast og 3D print? Hvor er barriererne og hvordan kan 3D print være et effektivt værktøj til nye projekter med genanvendt plast? Paneldebatten drøfter disse emner og svarer på spørgsmål fra deltagerne.

Webinaret rundes af med en præsentation af vores AM Sustain-forløb, som giver mulighed for at afprøve genanvendt plast og 3D print i egen virksomhed.

Tilmelding

Der er mulighed for at stille spørgsmål mm. undervejs i webinaret, som er gratis at deltage i. Webinaret bliver optaget og efterfølgende lagt på Plastindustriens Youtube-kanal.

Tilmeld dig her.