AM Hybrid

AM Hybrid

Hybridfremstilling gennem 3D print og nye kollaborative samarbejdsformer

I AM Hybrid projektet vil Teknologisk Institut, på vegne af Dansk AM Hub, gennem et antal virksomhedscases demonstrere værdien ved at implementere 3D print i deres produktudviklingsfase. 3D printteknologien oplever en rivende udvikling, men der er stadig et stykke vej til, at den er blevet veletableret i danske virksomheder.

En stor værdi ved 3D print opleves i en virksomheds produktudviklingsfase. Når den bruger 3D print har den mulighed for hurtigt at fremstille et emne, der kan testes på forskellig vis. Dette giver feedback til virksomhedens produktdesignansvarlige, som kan komme med ændringer til en ny prototype. Samlet set sparer denne proces tid og penge.

I AM Hybrid projektet er fokus på, at lave støbeforme i 3D print. Emnerne støbes i formen, hvorefter den opløses.

Tre virksomheder er allerede i gang

Krebs & Co, en sprøjtestøbevirksomhed, vil bruge 3D-printede forme som del af deres forretning, som blandt andet underleverandører til store danske virksomheder.

Daniamant, som har adskillige produkter inden for sikkerhed til søs, vil satse på et design-for-disassembly produkt, hvor 3D print bliver essentielt.

Blue Tip Tools, en mindre virksomhed der fører dyser til fugepistoler, ønsker at teste en idé af om et potentielt banebrydende produkt i deres branche.

Se hvordan J.Krebs & co. har kombineret 3D print og sprøjtestøbning.