AM Hybrid
I dette års AM Hybrid-forløb har fem virksomheder opdaget, hvordan 3D print og hybridfremstilling kan fordre innovation og forbedre produktudviklingen i den enkelte virksomhed. Forløbet har afsløret fem spændende eksempler, der kan inspirere til brugen af nye teknologier i øvrige fremstillingsvirksomheder. De forskellige cases illustrerer, hvordan teknologien kan skabe konkrete, værdiskabende resultater på flere parametre såsom økonomi, bæredygtighed, design og tid. Interesseret? Læs mere herunder!
I et tæt projektpartnerskab har Dansk AM Hub og Krebs & Co. samarbejdet med en række danske virksomheder for at undersøge, hvordan hybridfremstilling kan hjælpe dem i deres produktudviklingsfase. Kombinationen af 3D print teknologi og de mere klassiske støbeforme har vist sig at være særdeles fordelagtigt på en række forskellige parametre – økonomi, tid, design og bæredygtighed. Vi er stolte over at kunne fremvise et samarbejde med så stor positiv effekt og indflydelse og håber på at inspirere flere danske produktionsvirksomheder til at anvende denne tankegang næste gang, der skal produktudvikles. For at give dig et overblik har vi valgt at fortælle virksomhedernes historier.
Hvordan vurderer deltagerne forløbet?
Vi har bedt virksomhederne i forløbet om på at rate, hvor stor indflydelse projektet har haft på deres produktudviklingsfaser – inden for fire parametre: Økonomi, tid, design og bæredygtighed. Virksomhederne har vurderet fra 1 til 5 – hvor 5 indikerer stor betydning, og 1 indikerer ingen betydning. Vurderingerne er subjektive vurderinger/indikationer fra deltagerne i dette projekt.
Økonomi
Tid
Design
Bæredygtighed
Sådan siger deltagerne:
Læs mere om de fem deltagende virksomheders forløb og bliv klogere på, om hybridfremstilling kan gøre en forskel i din virksomheds produktion eller produktudviklingsfase!
Carmo
Sprøjtestøbevirksomheden Carmo A/S stod i 2020 over for en udfordring fra en kunde, der ønskede en komplekst prototype. Det blev en udfording, der skulle vise sig at blive en game changer for Carmos prototypeudvikling.
Qufora
I Qufora plejer de at sige, at de arbejder med et uforløst tabu. Virksomheden udvikler og sælger nemlig kontinens hjælpemidler som f.eks. urinposer, urinkatetre og transanal irrigation.
QuickFact, Roskilde Universitetshospital
Hvert år tages der 130.000 afføringsprøver på indlagte patienter for at tjekke for infektioner og bakterier, men metoden har indtil nu været besværlig, dyr og hård for patienterne.
Spraino
Med AM Hybrid-projektet har Spraino stiftet bekendtskab med ny teknologi, som har skabt positive effekter for virksomheden og glæde ude i de danske idrætshaller.
AM HYBRID – HVORFOR GIVER DET MENING?
Hybridfremstilling er en samlet betegnelse for en række metoder, der kombinerer 3D print og konventionelle fremstillingsmetoder. Freeform Injection Molding (FIM) er en af disse og kombinerer 3D print med traditionel sprøjtestøbning.
Vi har i samarbejde med de fem deltagende virksomheder udforsket, hvilken betydning 3D print og hybridfremstilling kan have indenfor følgende områder:
- Understøtter produktudvikling til validering af brugeroplevelsen af produktet.
- Understøtter prøveproduktion til optimering af produktionsproces – herunder både automatisk produktion og manuelle samleoperationer.
- Understøtter prøveproduktion til optimering af værktøjsfremtagning.
- Understøtter prøveproduktion for at øge sandsynligheden for investor og i sidste ende en investering.
Er du interesseret i AM Hybrid?
kontakt os!
info@am-hub.dk
Hvem er vi
Dansk AM Hub
Dansk AM Hub er Danmarks platform for digital og additiv fremstilling. Vores mål er at ændre den måde vi traditionelt forstår begrebet produktion på ved at promovere og fremme brugen af nyere produktionsteknologier som Additive Manufacturing og 3D print – i erhvervslivet og i en bredere dansk kontekst.
Dansk AM Hub er initieret og udviklet af Industriens Fond, og fonden har støttet initiativet med 46. mio. kroner.