Wohlers Rapport 2023 afslører fortsat tocifret vækst i AM industrien

 

Wohlers Associates, drevet af ASTM International har netop udgivet Wohlers Rapport 2023. Rapporten i år dykker ned i væksten i additive manufacturing (AM) industrien, med indsigt fra 10 industrielle sektorer. Rapporten inkluderer bl.a. en undersøgelse af AM-applikationer i stort format, herunder luftfart- og byggeindustrien.

“AM-industrien fortsætter med at udvide sig til slutbrugerproduktionsapplikationer”, sagde Terry Wohlers, chef for rådgivningstjenester og markedsintelligens hos Wohlers Associates, drevet af ASTM International.

“Denne tendens vil vokse idet standarder yderligere bliver udviklet og adopteret. AM leverer større og mere kritiske dele på tværs af flere industrisektorer.”

Wohlers Rapport 2023 viser en samlet verdensomspændende vækst i AM-produkter og -tjenester på 18,3%, hvilket vidner om en fortsat tendens med tocifret vækst i AM-industriens omsætning i 25 af de sidste 34 år.

Figur: Årlig omsætning for AM-produkter og -tjenester (i milliarder $).

 

Som noget nyt kan du i Wohlers rapporten 2023 også læse om:

  • Genanvendelse og den cirkulære økonomi;
  • Point-of-care additiv fremstilling i sundhedssektoren;
  • Muligheder og udfordringer i forbindelse med metal-binder jetting;
  • Tiltrækning af yngre arbejdsstyrke til additive manufacturing;
  • Udvidet diskussion af investeringer og startups.

En udvidet sektion i rapporten tilbyder endvidere indsigt i fremtiden for AM, inklusiv tanker om automatiseret produktion, nye applikationer, arbejdsstyrkeudvikling og mere. Input til rapporten er blevet indsamlet fra 119 serviceudbydere, 128 producenter af AM systemer og 28 producenter af tredjeparts materialer. Wohlers Rapport 2023 trækker på ekspertise fra et verdensomspændende netværk af eksperter samt næsten tre årtier af data og markedsindsigt, og skaber et grundigt billede af AM-aktiviteter over hele verden.

Dansk AM Hub har endnu en gang bidraget med indsigter fra AM udviklingen i Danmark, hvor du kan læse mere om vores nyeste CO2-beregner, der giver beslutningstagere et værktøj til at vælge de mest bæredygtige fremstillingsprocesser og om Wohn Homes A/S der nu er klar til at starte produktionen af 20m2 overkommelige Tiny House-moduler, hvor hvert hus fremstilles fra 4 tons affald og reducerer CO2-aftrykket med over 90 procent sammenlignet med lignende huse lavet af beton og stål.

 

Om rapporten:

Wohlers Rapport 2023 er et værktøj til uddannelse og information samt et barometer for AM-industriens sundhed og vækst. Læsere, der er nye for AM, vil få en omfattende forståelse af industrien og teknologien, mens AM-eksperter vil drage fordel af den opdaterede information om vækst, tendenser og de seneste og vigtigste udviklinger i AM industrien.

I 2023 udkommer den 404 sider lange rapport for 28. gang.

Rapporten udgives af Wohlers Associates (ejet af ASTM International).

 

Klik på billedet for at læse Executive summary eller køb Wohlers rapport 2023 her.