Fremtidens krav til 3D-print bliver sat nu
3D-print er hastigt på vej frem og det samme er standarder på området. Lige nu bliver der sat krav til alt lige fra processer, materialer, testmetoder og kvalitetsspecifikationer til data, design, miljø, sundhed og sikkerhed.
I takt med, at 3D-print i stigende grad indgår i produktionen, skaber de nye muligheder også behov for specifikke standarder for 3D-print. Det kan være inden for kvalitetssikring, kontrolmetoder og muligheden for at kunne graduere slutproduktets egenskaber fx i forhold til styrke.
– Kontrollen skal skræddersys til emnet. Jo mere kritisk en komponent er – økonomisk eller sikkerhedsmæssigt – des mere minutiøs og grundig er kvalitetskontrollen. Og der er også forskellige behov til fx styrkegraden afhængigt af, om det er lavrisikoforbrugsprodukter eller højrisikoprodukter, fortæller Nikolaj Kjelgaard Vedel-Smith, der er konsulent på Teknologisk Institut med særligt fokus på 3D-print.
Lavrisikoprodukter kunne fx være briller, pick-up’er og urremme eller nogle typer af produktionsværktøjer som laksegribere, småkagetyller og formværktøjer. I den modsatte ende af spektret finder man højrisikoprodukter som fx beslag til fly, hjulophæng til lastbiler eller brændkamre til raketter.
Der mangler fælles testmetoder
Noget af det, der er brug for i de kommende standarder, er således retningslinjer for testmetoder og kontrol samt klassificerings- eller gradueringsmuligheder, fx for styrkeniveauet.
– Ved defektbeskrivelser er der også behov for at kunne lave en klassificering. Der vil altid være imperfektioner i ting. I traditionelle støbninger er der også fejl, der bliver accepteret til en vis grænse. Vi har brug for noget tilsvarende på 3D-print området, hvor fx spændinger opbygges anderledes i emner end ved andre fremstillingsmetoder og kan resultere i deformation og revner, hvis ikke proceduren er korrekt forklarer Nikolaj Kjelgaard Vedel-Smith.
På samme måde er der brug for nye testmetoder til at detektere nogle typer af fejl, eller en kobling til eksisterende standarder, der hvor de kan finde gyldig anvendelse.
Der mangler kort sagt nogle rammer for, hvornår noget er godt nok, og nogle fælles retningslinjer og metoder til at udføre test og kontrol. Det gælder både traditionelle NDT (Non Destructive Testing), hvor man skal kunne udføre test på selve emnet uden at ødelægge det (fx CT-scanning, hvor eventuelle porøsiteter vil opdages) og hårdhedsprøver, metallurgiske prøver mv.
– Vi har på Teknologisk Institut været med i et Europæisk projekt (RepAIR) sammen med Lufthansa og Boeing omkring kvalitetssikring af 3D-print til flyindustrien. Her er en del af løsningen bl.a. at bygge overlappende trækprøvestænger sammen med komponenten i både X-, Y-, og Z-retningen. Ved efterfølgende at trække i stængerne, sikrer man sig, at der ikke er byggefejl i nogle dele af emnet, fortæller Nikolaj Kjelgaard Vedel-Smith og uddyber.
– Top og bund af trækprøvestængerne bruges til metallurgisk prøvning (hårdhed og SEM) og de små kugler, der sidder langs kanten af emnet, kvalitetssikrer, at iltniveauet ikke har overskredet de tilladte grænser under byggeprocessen.
Som et resultat af RepAIR projektet har Lufthansa i 2018 oprettet en 3D-printafdeling, der skal se på at fremstille sikkerhedskritiske reservedele til fly.
Et andet område, hvor der ifølge Nikolaj Kjelgaard Vedel-Smith kan være gavn af brugen af standarder er ISO-9001 i samspil med de gældende standarder for 3D-print, herunder særligt ISO-17296.
– Det meget fine pulver, som benyttes til metal 3D-print, skal man have respekt for, og det er derfor vigtigt at sikre et godt og sikkert arbejdsmiljø og de korrekte arbejdsprocedurer. Hos Teknologisk Institut er det et vedgående arbejde, som vi ønsker at løfte yderligere via ISO-9001. Dette er et vigtigt skridt, da det er forudsætningen for at kunne arbejde videre frem mod de standarder, der er, og kommer, inden for 3D-print til medicinal industrien.
Hvad kan og skal 3D-print leve op til?
Standarderne skal således være med til at sætte en ramme for den tekniske fremstillingsproces, procedurer, kontrol osv. Hvilket alt sammen i større eller mindre grad er en del af fundamentet for den forretning, man gerne vil bygge op, eller den sikkerhed, man behøver, når man køber produkter.
– Det handler altså i høj grad også om at ”få papir på”, at teknologien kan de ting, vi ved, den kan, understreger Nikolaj Kjelgaard Vedel-Smith
Dette er Mads Kjøller Damkjær, der er CEO i AM Hub, helt enig i.
– 3D print har som teknologi 30 år på bagen, men vi har været lidt bagud herhjemme. Det handler til dels om økonomi. De lande, der er længere fremme, er særligt lande med bil- og flyindustri. Her har større virksomheder kunnet investere mere og få et større udbytte. Men det handler også om, at mange danske virksomheder har været lidt tilbageholdende med at kaste sig ud i 3D-print, fordi de ikke føler, at det er gennemtestet nok, siger Mads Kjøller Damkjær.
Usikkerheden kan således handle om, at man er bange for at stå med et slutprodukt, som ikke er sikkert nok, eller som man ikke kan få solgt, fordi markedet ikke føler sig trygt ved at aftage det. Fælles kvalitetskrav og testmetoder kan være med til at fjerne barriererne og usikkerheden og åbne markedet.
– Hvad kan og skal 3D-print leve op til, hvordan matcher teknologien materialerne og hvordan kan man teste kvaliteten og sikkerheden? Det er her, standarder kan hjælpe. Der er allerede en del standarder og regulativer på vej, og det vil helst sikkert være med til at øge interessen for 3D-print, mener Mads Kjøller Damkjær.
Det handler ikke længere kun om teknik
Der er allerede sket en markant stigning i antallet af danske virksomheder, der anvender 3D-print, inden for de sidste par år. 25 pct. af danske fremstillingsvirksomheder bruger ifølge Dansk AM Rapport 2019 i dag 3D-print. Teknologien bruges primært til at fremstille prototyper til at understøtte produktudvikling og til støtteværktøjer, fx gribere og andet i produktionssammenhæng.
– Ved industriel brug er der særligt kommet fart på metal- og plastprint, og vi vil se flere og flere, der bruger 3D-print i slutprodukter også, mener Mads Kjøller Damkjær og fortsætter:
– Noget af det, der er rigtig interessant, er, at de henvendelser, vi får, ikke længere kun handler om teknik, men også om arbejdsmiljø, strategi, supply chain osv. Det fortæller mig, at 3D-print har fået en meget større plads i virksomheden, og at der er strategisk fokus på det til blandt andet at fremme innovation.
Denne udvikling øger behovet for standarder, der med fordel kan bruges allerede i produktudviklingsfasen – dels som et fundament af viden, man kan bygge ovenpå, og dels for at sikre, at man lever op til markedskravene på området. Af samme grund, kan det også være en god ide at være med, når standarderne bliver udviklet.
– Ved at deltage i standardiseringsarbejdet får virksomhederne tidlig viden, om, hvad der rører sig på området. Og den viden, kan bruges fx i produktudviklingen, forklarer Berit Aadal, der er seniorkonsulent i Dansk Standard og ansvarlig for det danske udvalg, der bidrager til at udvikle internationale 3D-print standarder.
Danske virksomheder kan påvirke fremtidens markedskrav
Udover muligheden for at få viden om markedet før alle andre, har danske virksomheder lige nu en unik mulighed for at påvirke udviklingen af de kommende standarder for 3D-print, fordi standardiseringsarbejdet stadig er i sin vorden.
– Standarderne kommer til at danne grundlag for fremtidens markedskrav til 3D-print på tværs af brancher og faggrænser. Derfor kan danske virksomheder få rigtigt meget ud af at sidde med rundt om bordet, når standarderne skal skrives, siger Berit Aadal.
Der er indtil videre udgivet 9 standarder inden for 3D-print. 25 er undervejs og der er 20 nye forslag til standarder ude. I det internationale standardiseringsarbejde fokuseres der bl.a. på terminologien omkring 3D-print, processer, materialer, testmetode, kvalitetsspecifikationer, data, design, miljø, sundhed og sikkerhed. Der er altså en lang række områder, hvor danske virksomheder kan være med til at styre innovationen og påvirke de krav, der skal stilles til 3D-print i fremtiden. Læs mere her: ds.dk/3d-print
Kom til MorgenBriefing
Vil du høre mere om 3D-print? Kom til gratis MorgenBriefing hos Dansk Standard den 22. maj, hvor du bl.a. kan høre Mads Kjøller Damkjær og Nikolaj Kjelgaard Vedel-Smith fortælle om, hvilke nye forretningsmuligheder 3D-print åbner op for. Tilmeld dig gratis her: ds.dk/morgenbriefing
Vil du gerne endnu mere i dybden med 3D-print og det internationale standardiseringsarbejde? Så tilmeld dig også til temamødet om 3D-print, der afholdes i umiddelbar forlængelse af MorgenBriefing: ds.dk/da/kurser/moede-om-3dprint
Fakta om standardiseringsarbejdet
Standardiseringsarbejdet er fordelt på følgende arbejdsgrupper, der udvikler standarder:
Arbejdsgruppe 1: Terminology
Arbejdsgruppe 2: Processes, systems and materials
Arbejdsgruppe 3: Test methods and quality specifications
Arbejdsgruppe 4: Data and Design
Arbejdsgruppe 5: Additive manufacturing in aerospace applications
Arbejdsgruppe 6: Environment, health and safety
Arbejdsgruppe 7: Additive manufacturing for plastics
Udover arbejdsgrupperne er der etableret over 20 ‘Joint Groups’ mellem ISO og ASTM, der er forankret under arbejdsgrupperne og som arbejder sammen om at udvikle standarder på forskellige områder.
I ISO/TC 261 opererer man med tre forskellige niveauer af standarder inden for 3D-print:
1) Generelle standarder: standarder der angiver generelle begreber, fælles krav eller som generelt er gældende for de fleste typer af 3D materialer, processer og applikationer
2) Kategoristandarder: standarder der angiver krav, der er specifikke for en materialekategori eller en proceskategori
3) Specialiserede standarder: standarder der angiver krav, der er specifikke for et materiale, en proces eller en applikation.
Related Posts
18/11/2024
PERFI Prints a Hearing Aid in Seconds – Could Transform the Entire Industry
The startup company won a pitch…
30/10/2024
AM Summit skabte et kreativt rum mellem udstillere og deltagere
Paneldebat om verdens hurtigste cykel…
19/09/2024
Derfor er industriel 3D-print en gevinst for historisk byggeri
Matteo Baldassari fra virksomheden…
19/08/2024
Space Challenge: Design the Future of Space Exploration
Dreaming of space? Now’s your chance to…
12/12/2023
Redesignet kølesystem laver varmt vand til fjernvarmen
Heatflow, som laver kølesystemer til…
29/09/2023
Danmarks første additive manufacturing (3dprint) pris uddeles til spirende startup, der har printet en børnehave i Ukraine
Verdens største AM-messe Formnext har…
27/06/2023
Danmark udnævnes til kernepartner for verdens største 3D print messe
Verdens største AM-messe Formnext har…
13/06/2023
AM Summit 2023: Presenting this year’s strong programme
40+ speakers. 45+ exhibitors. 450+…
12/06/2023
Kan man designe en væg med mindre materiale og samme bæreevne?
Apex Wall er et bemærkelsesværdigt…
12/06/2023
Helt grøn på klimakommunikation? Sådan undgår du faldgruberne
Vil du undgå greenwashing? Så har…
09/06/2023
Er Additive Manufacturing løsningen på vores forsynings- sikkerheds- og klimakrise?
Direktør Frank Rosengreen Lorenzens…
30/05/2023
Nyt projekt: 3D print skal kunne følge med sprøjtestøbning
AM Farm: Nyt projekt vil sikre, at en…
03/05/2023
Dansk AM Hub mødte tusindvis af nysgerrige på årets VTM
I april var Dansk AM Hub blandt de 116…
28/04/2023
Wohlers Rapport 2023 afslører fortsat tocifret vækst i AM industrien
Wohlers Associates, drevet af ASTM…
20/04/2023
Mød os på VTM Summit og bliv klogere på 3D print i metalindustrien
Mød os på VTM Summit 2023 fra 25.-28.…
14/04/2023
Se billeder fra vores AM Talenters besøg hos The LEGO Group
Sammen med 20 talenter fra vores AM…
30/03/2023
Lær om AM teknologiens fulde potentiale på nyt dansk masterfag
Fra foråret 2023 udbydes faget Value…
24/03/2023
6. kl. skifter klasseværelset ud med et besøg i Damvigs 3D print-produktion
I marts var 18 elever fra 6. klasse på…
24/03/2023
Vær med til at accelerere den cirkulære omstilling på LOOP Forum
Nordens førende event om cirkulær…
22/03/2023
Debat: Lad fremtidens teknologi genopbygge Ukraine
AM rummer et stort potentiale både ift.…
20/03/2023
Prototal Damvig cases: Højere kvalitet, funktionalitet og reduceret time to market
Prototal Damvig har på det seneste…
21/02/2023
Join other AM Talents for a behind-the-scenes visit to the LEGO Group’s AM Facilities
Join other AM Talents for a…
07/02/2023
AM Magazine 2023: Additive Manufacturing & fire konkrete trin til en grønnere produktion
I AM Magazine 2023 får du fire konkrete…
07/02/2023
New report: Sustainable Manufacturing of the Future: The Role of Additive Manufacturing
This report gathers our approach to…
30/01/2023
Chatbot leverer lynhurtigt SWOT-analyse af 3D print-teknologiens potentiale for at skabe mere bæredygtig produktion
Dansk AM Hub er hoppet med på trenden…
16/01/2023
Ny Roland Berger-rapport: Hvor bæredygtigt er AM egentlig?
En ny Roland Berger rapport tager et…
12/01/2023
Nyt industrifællesskab hjælper danske virksomheder med at 3D printe i metal
Nu går en lang række aktører sammen i…
12/01/2023
Danish AM Hub launches Report on Additive Manufacturing in Crisis Response
Danish AM Hub, in cooperation with…
05/01/2023
Med AM-teknologi vil Wohn bygge billige og mere bæredygtige Tiny Houses
WOHN er en dansk startup med en vision…
04/01/2023
Dansk genanvendt metalpulver revolutionerer 3D metalprint industrien
Nordic Metals indsamler maskin- og…
13/12/2022
Lostboyslab demonstrerer potentialet ved AM i en cirkulær økonomi
Lostboyslab har skabt et maker lab,…
12/12/2022
AM Power Insights: Sustainability of Metal Additive Manufacturing
I en ny rapport kortlægger AM Power det…
07/12/2022
Dansk AM Hub lancerer karriereplatform for nye AM-talenter
I det nye år vil Dansk AM Hub lancere…
01/12/2022
Dansk AM Hub kursus: Hvordan kan vi skabe værdi gennem Additive Manufacturing?
Dansk AM Hub udbyder et nyt kursus, der…
01/12/2022
Nyt masterkursus uddanner virksomheder i at udnytte 3D print-teknologien
Dansk AM Hub har i samarbejde med SDU…
16/11/2022
Webinar: Bliv klogere på potentialerne ved additive manufacturing
Se dette webinar, der kan gøre dig…
12/10/2022
AM Summit 2022: See pictures from this year’s exhibitors
AM Summit 2022: See pictures from this…
11/10/2022
3D printede designs sætter virksomheders produkter på slankekur
I DfAM-forløbet har 10 ud af 11…
05/10/2022
Hver anden virksomhed fortsætter med AM-teknologien efter 3D print-hybrid-forløb
Når først virksomheder har oplevet de…
05/10/2022
Mød os på Digital Tech Summit – og få 40 % rabat på din billet
Dansk AM Hub taler på Digital Tech…
04/10/2022
Maker-program inspirerer virksomheder til optimerede design- og produktionsmetoder
I 2022 har Dansk AM Hub for første gang…
04/10/2022
AM Summit 2022 breakout session: Learn from Danish AM Experts
Read more from AM Summit 2022 breakout…
04/10/2022
AM Summit 2022 breakout session: Meet the Women in 3D Printing
Read more from Women in 3D Printing -…
27/09/2022
AM Summit 2022 breakout session: Sustainable Materials
Read more from Sustainable Materials -…
14/09/2022
AM Summit 2022 breakout session: 3D Printing Sustainable Cities
Read more from 3D Printing Sustainable…
14/09/2022
AM Summit 2022 breakout session: Changing Paradigms
Read more from Changing Paradigms - one…
13/09/2022
More people than ever gather for sustainable 3D print conference
AM Summit 2022 marked another…
13/09/2022
Flere end nogensinde samles til grøn 3D print konference
AM Summit 2022 slog igen i år rekord…
05/09/2022
3D print konference nytegner byggeri med den bæredygtige blyant
Additive manufacturing (AM) og 3D…
18/08/2022
Seminar gør dig klogere på avanceret og bæredygtig produktion
Udenrigsministeriet afholder i…
18/08/2022
Konference kalder kvinderne til 3D print-produktionsgulvene
Der er ikke mange kvinder repræsenteret…
18/08/2022
3D print konference: Materialer gør afgørende forskel for bæredygtig produktion
Vi skal have vores samlede…
04/08/2022
Live fra AM Summit 2022: Guns N’ Roses rocker på en 3D printet guitar
AM Summit 2022 inviterer til koncert…
13/07/2022
Deltag i Design for Additive Manufacturing (DfAM) – afslutningsevent
Bliv introduceret til DfAM-projektet og…
29/06/2022
Studerende og virksomheder står allerede i kø til ny 3D print-uddannelse
Efter sommerferien begynder det første…
16/06/2022
3D print-konference udfordrer, hvordan et produkt designes, udvikles og produceres
AM Summit 2022 sætter fokus på, hvordan…
14/06/2022
Grøn Tech-tillæg: Sådan kan 3D print hjælpe dansk produktion i den grønne førertrøje
I Grøn Tech-tillægget i Berlingske og…
13/06/2022
Dansk AM Hub taler bæredygtig dansk produktion på AMGTA Summit
Med indførelse af en ny dansk…
30/05/2022
Stor fremgang i 3D print rykker konference til større lokaler
AM og 3D print har haft vokseværk de…
25/05/2022
Produktionsvirksomheder printer sig til bedre produkter – kom og hør hvordan
Vær med når Industriens Fond byder på…
12/05/2022
Prototal Damvig indfører ny 3D print teknologi til Danmark
Som de første i Danmark - og med den…
11/05/2022
WEF Rapport sammenligner 13 AM Hubs globalt: Fremhæver dansk bæredygtigt fokus
Læs den nyeste rapport om Global…
29/04/2022
McKinsey: Industrien for medicinsk udstyr har stor succes med AM teknologien
Industrien for medicinsk udstyr har i…
13/04/2022
LOOP: Her er løsningen på stigende mængder affald og øget ressourceforbrug
LOOP bringer viden, erfaringer,…
06/04/2022
Nye indsatser kan afhjælpe mangel på kvalificeret arbejdskraft
Flere små og mellemstore danske…
29/03/2022
Wohlers rapport 2022 viser stærk vækst i AM-industrien
Wohlers Report is an industry-leading…
28/03/2022
Portræt: Steffen skal inspirere dig til at printe i metal
Læs et portræt af Dansk AM Hubs CTO…
25/03/2022
More and more Danish manufacturing companies use AM technology
In 2021, more than ever Danish…
10/03/2022
Danskere 3D printer årepresser til sårede i Ukraine
Det danske 3D print-miljø samles nu om…
09/03/2022
Danske virksomheder skal designe bedre produkter med 3D teknologi
DfAM er vores nye innovationsforløb,…
02/03/2022
A Guidebook for the Adoption of Additive Manufacturing in Operations
A new guidebook aims to provide…
04/02/2022
Danske virksomheder griber gratis mulighed for at prøve 3D print
Flere danske virksomheder har i 2021…
13/12/2021
Investorer og iværksættere viste endnu en gang AMs store potentiale
AM Venture Day handler om at bringe…
01/12/2021
Venture Day 2021: Dansk AM Hub matcher iværksættere og investorer
AM Venture Day handler om at bringe…
18/11/2021
Vinderne af den landsdækkende 3D-print-konkurrence er nu fundet
Simon og Emil fra Herningsholm…
28/10/2021
Dansk AM-teknologi printer huse i Afrika mere bæredygtigt
Danske COBOD International har nu 3D…
19/10/2021
Debat: Forsyningskrisen skal få os til at gentænke produktionssystemet
Forsyningskrisen afslører behovet for…
18/09/2021
Watch – or rewatch! – all of the presentations from AM Summit 2021
The presentations from AM Summit 2021…
17/09/2021
Webinar: Analyse viser, at Additive Manufacturing sparer penge, tid og CO2
LCA rapporten udearbejdet efter vores…
15/09/2021
Wikifactory og Dansk AM Hub: Danmark skal være midtpunkt for bæredygtig produktion
Danmarks AM-miljø er blandt årsagerne…
27/08/2021
Vil du deltage i et forløb om prøvelse af 3D printede fiksturer?
I efteråret 2021 tilbydes fem…
25/08/2021
Nordiske virksomheder vil (be)vise vejen i den grønne omstilling via Additive Manufacturing
Med en række partnere vil Dansk AM Hub…
25/05/2021
Sådan skaber vi dansk bæredygtighed gennem Additive Manufacturing
Direktør i Dansk AM Hub, Frank…
19/05/2021
40 millioner skal styrke dansk bæredygtig produktion
Industriens Fond geninvesterer i Dansk…
07/05/2021
Protected: Dansk AM Hub indgår samarbejde med 3D Eksperten
Dansk AM Hub indgår samarbejde med 3D…
18/03/2021
Endnu et vellykket Hybrid-forløb: Virksomheder forbedrer produkter, mens de sparer penge, tid og bliver mere bæredygtige
Læs her om fem virksomheder, som…
17/03/2021
Ny rapport viser global vækst for 3D print trods pandemi
Wohlers report giver en status på AM…
15/03/2021
AM udgør et stærkt våben i America Makes’ kamp mod COVID19 – og fremtidige kriser
Læs om hvordan America Makes spillede…
12/03/2021
Webinar-optagelse: AM – Leading the Rebound of American Manufacturing
How do we use Additive Manufacturing…
23/02/2021
Webinar: AM – Leading the Rebound of American Manufacturing
I dette webinar hører vi amerikanske…
11/02/2021
Webinar: Genanvendt plast og 3D print – effektiv grøn omstilling
Genanvendt plast og 3D print er temaet…
10/02/2021
Norden samles for at styrke et fælles fokus på 3D print
Sammen med Alfred Nobel Science Park,…
03/02/2021
Wikifactory is moving its global headquarters from Hong Kong to Denmark
Wikifactory is moving its global…
01/02/2021
Dansk AM Rapport 2021: Potentiale til en bæredygtig fremtid
Dansk AM Rapport 2021 - bliv klogere på…
12/01/2021
Dit juridiske ansvar i markedsføringen af 3D-teknologiens bæredygtige potentiale
Accura advokater har endnu engang…
08/12/2020
Nyt europæisk projekt etablerer produktionsberedskab til fremtidige sundhedskriser
Nyt fælleseuropæisk projekt skal sikre…
24/11/2020
Accuras juridiske anbefalinger til dig, der bruger 3D print
Accura advokater har samlet en række…
22/10/2020
Additive Manufacturer Green Trade Association Announces New Members
Danish AM Hub becomes part of a global…
28/08/2020
Vær bevidst om dit juridske ansvar ved brug af 3D print
Accura advokater har samlet en række…
04/06/2020
The Impact of COVID-19 on the Future of Advanced Manufacturing and Production
Insights from the World Economic…
26/05/2020
Terma reducerer materialeforbrug og produktionstid markant med AM
Hidtil har Terma A/S haft et højt…
15/04/2020
Hybrid: 3D print og sprøjtestøbning skaber adapter til snorkelmaske
I kampen mod Corona har AddiFab med…
07/01/2020
Svenske Prototal AB køber den danske 3D-print virksomhed Damvig A/S
Damvig A/S har indtil salget været ejet…
05/12/2019
Danish AM Hub as winner of German Design Award 2020
In the fall of 2019, Danish AM Hub won…
24/09/2019
3D Print kommer til at revolutionere implantat-markedet
Particle3D har med sloganet "We print…
12/06/2019
Dansk AM Hub vil hente udenlandsk kapital til danske start-up virksomheder inden for 3D print
Et nyt initiativ fra Dansk AM Hub skal…
14/01/2019
40 AM eksperter giver deres bud på udviklingen i 2019
Michael Petch fra medievirksomheden 3D…
08/01/2019
The potential in Additive Manufacturing
07/12/2018
Additive Manufacturing er drivkraften for bilindustriens fremtid
Forbes artikel skrevet af Sarah Goehrke…
27/11/2018
Addifab fordobler omsætningen det første år med 3D print og sprøjtestøbning
Sidste år vandt AddiFab i Jyllinge…
10/09/2018
Dansk AM Hub er dansk anker på nordisk samarbejde om 3D print
Det er første gang der samles et…
07/06/2018
Danske virksomheders konkurrenceevne skal styrkes med 3D print
3D print og Additive Manufacturing er…
06/06/2018
Monoqool var halvvejs i skifteretten – en 3D-printer forhindrede likvidering og grundlagde en millionforretning
Danske virksomheder kan lære meget af…
06/06/2018
Danske virksomheder sakker bagud i milliardstort 3D-kapløb
Med 46 mio. kr. i ryggen skal Dansk AM…
21/03/2018
Siemens investerer stort i 3D print
30/01/2018
Regeringens nye digitale vækstinitiativ vil skabe synergi med AM Hub
I forlængelse af mødet i…
23/01/2018
Huismans 3D printede kran-krog testet til bæreevne på 80.000 kg
Huisman, en verdensomspændende…
22/01/2018
Harvard forskningsprojekt udvikler roterende 3D print metode, der producerer som naturen gør det
Kompositmaterialer, der findes…