Syv områder, hvor AM gør dig grønnere

 

Der er et voksende fokus i erhvervslivet på at se ud over vores nuværende “take-make-waste”-vaner og bevæge sig mod en praksis fokuseret på genbrug, reparation, renovering, genfremstilling og genbrug. Det minimerer vores råmaterialeforbrug og reducerer affald, forurening og kulstofemissioner. Her kan brugen af Additive Manufacturing og 3D print  vise sig at være effektiv for mange virksomheder.

 

I en artikel fra Asia Pacific Metalworking News fremgår det, at ifølge en undersøgelse fra Den Europæiske Kommission kan Additive Manufacturing (AM) i 2050 spare 90 procent af det nødvendige råmateriale til fremstilling. Derudover vurderer U.S. Department of Energy (DOE), at teknologien kan reducere produktions- og energiforbruget med 50 procent sammenlignet med traditionel fremstilling, hvilket bevidner om det kæmpe potentiale, der ligger inden for 3D print teknologien.

 

Asia Pacific Metalworking Equipment News præsenterer syv måder, hvor 3D print kan hjælpe virksomheder med at blive mere grønne og bæredygtige:

  1. Design mere effektivt
    Produkter bestående af flere dele kan printes som én del eller ét stykke, hvilket reducerer materialebrug, produktionstid og arbejde.
  2. Brug mindre råmateriale
    Uanset om det er metal eller plastik, bruger 3D print kun det nødvendige materiale for at skabe en del – i modsætning til traditionelle produktionsmetoder, hvor der f.eks. i substraktiv produktion er en større mængde affaldsmateriale.
  3. Reparationsevne & reservedele
    3D printere kan lave dele til  at reparere unikt udstyr eller udstyr, der er ude af produktion – og dermed forlænge levetiden på f.eks. gamle maskiner og køretøjer samt eliminere behovet for flere råmaterialer og energi til at fremstille nye maskiner og industrielle komponenter.
  4. Lokal produktion
    3D printeren kan placeres lokalt (og kan være mobil), så du kan lave dele, prototyper og produkter lokalt i modsætning til at sende dem langvejs fra. Resultatet er mindre transport og dermed mindre miljøpåvirkning fra fly, skibe og lastbiler.
  5. Fjern lagerbeholdning
    Med 3D printere kan du printe ‘on demand’ i stedet for at have et lager af reserve- og overskydende dele, hvoraf mange måske aldrig bliver nødvendige.
  6. Strømline produktionen
    3D-printere kræver færre værktøjer, dele og processer end traditionel fremstilling, hvilket eliminerer mængden af arbejdskraft, udstyr og energi. Derudover er 3D print ofte hurtigere.
  7. Mindre, mere støjsvage fabrikker
    Én 3D-printer kan erstatte flere stykker traditionelt produktionsudstyr, fordi den kan printe en bred vifte af dele i en lang række materialer. Mindre udstyr giver mindre fabrikker og færre CO2-udledninger.

 

Hele artiklen fra Asia Pacific Metalworking Equipment News kan læses her.