Nyt industrifællesskab hjælper danske virksomheder med at 3D printe i metal

Mange danske producenter har allerede testet 3D print i metal og optimeret emner og produkter som bl.a. en drone, arbejdshandsker, cykelstel, en kameraholder og et værktøj til fremstilling af flamingo. Alle har de opdaget, hvordan denne nye produktionsteknologi har givet lavere vægt på produktet eller komponenten, bedre styrke, optimerede designs og hurtigere time-to-market.

Mød stærke danske virksomheder, der har testet 3D metalprint:

Airflight, Newtec, BEWI, High Precision Systems, BenBen, Serman & Tipsmark og KK Wind Solutions.

Additive Manufacturing (AM) i metal er oplagt for mange danske virksomheder, men for få er kommet i gang med for lidt.

Derfor samler Dansk AM Hub nu kræfterne i en fælles indsats med en lang række aktører for at give alle mulighed for at få samme gode erfaringer og sikre, at endnu flere danske virksomheder får gavn af de mange muligheder og fordele ved additive manufacturing (AM).

Indsatsen kaldes AM Metal Bridge og har til formål at udbrede 3D metalprint, hvor emner printes i eksempelvis stål, aluminium og titanium.

”Vores ambition er at få flere danske producenter til at 3D metalprinte og give dem viden om, hvordan AM-teknologien kan skabe konkurrence- og bæredygtige gevinster i deres produktion og forretning, så vi skridt for skridt gør Danmark verdensførende i at anvende nye produktionsteknologier som for eksempel AM til en mere bæredygtig produktion. Dette samarbejde er en tværgående indsats for at støtte industrien og ikke mindst dansk konkurrenceevne og innovation,” siger Frank Rosengreen Lorenzen, direktør i Dansk AM Hub.

Dansk AM Hub er Danmarks nationale samlingspunkt for 3D print og har skabt AM Metal Bridge-initiativet i et samarbejde med Dansk Metal samt de organisationer, der har de 11 metalprintere, som står i forsknings- og udviklingsmiljøer i Danmark. Gennem projektet kan danske små- og mellemstore virksomheder søge om at få dækket udgifterne til ét metalprint til en værdi af op til 70 procent af prisen (op til 25.000 kroner).

 

Læs mere om projektet og ANSØG HER

 

”Det er tid til, at vi sætter speederen i bund, så vi får fart på digitaliseringen i Produktionsdanmark. Særligt de små- og mellemstore virksomheder halter efter på ny teknologi. Derfor er det vigtigt, at de nu får mulighed for at prøve AM-teknologi til at 3D-printe i metal. Metalprint har længe stået på spring for at blive mere alment kendt i industrien og med projektet her, så bygger vi faktisk en digital metalbro med ny teknologi, så vi sikrer innovation og virksomhedernes konkurrencekraft,” siger Claus Jensen, forbundsformand i Dansk Metal.

 

AM Metal Bridge giver dermed virksomhederne en ny, hurtig og omkostningseffektiv mulighed for at teste teknologien i et stærkt samarbejde med danske metalprintseksperter, der sammen kan innovere fremtidens emner og produkter.

”Flere af vores mange stærke danske producenter skal stifte bekendtskab med 3D metalprint og få del af de mange muligheder og potentialer ved teknologien. Dette projekt koordinerer og udnytter de forskellige danske metalprint-centre, så vores dygtige danske produktionsindustri kan anvende 3D metalprint til at styrke deres værdikæde, konkurrenceevne og vigtigst af alt bidrage til en mere bæredygtig produktion,” siger direktør i Dansk AM Hub, Frank Rosengreen Lorenzen.

 

Fakta om AM Metal Bridge-initiativet